Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femeile PMP fac pledoarie pentru un stil de viață altfel
Veronica Hodas  - Vineri, 15 Noiembrie 2013

Femeile din Partidul Mișcarea Populară, reprezentate prin președintele Organizației Județene de Femei PMP Satu Mare, Simona Dărăban, președintele Organizației Municipale de Femei, Loredana Havrincea, şi vicepreședintele Organizației Județene de Femei PMP, Viorica Iocsak, au susținut vineri prima lor conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat proiectul „Pledoarie pentru un stil de viață altfel”, inițiat de Loredana Havrincea.

 

Inițiatoarea consideră că necesitatea demarării unui astfel de proiect este dată de nivelul de activitate fizică în rândul copiilor și al adulților care a scăzut, mai ales în zonele urbane sărace, iar acest declin se datorează sedentarismului la care ne predispune viața modernă.

 

Proiectul care vizează atât copiii, cât și tinerii și adulții, se desfășoară în perioada 11 noiembrie – 1 decembrie 2014 cu ajutorul partenerilor Organizației Județene de Femei PMP Satu Mare şi ai Organizația de Tineret PMP Satu Mare, instructorul de zumba fitness Bianca Zob și doctori nutriționiști.

 

Scopul este încurajarea mișcării susținute măcar 30 de minute/zi, creșterea consumului zilnic de apă potabilă în detrimentul băuturilor carbogazoase, consumul zilnic de fructe și consumul zilnic al micului dejun.

 

Proiectul a debutat în 11 noiembrie cu o activitate în cadrul Organizației de Femei PMP în colaborare cu instructorul zumba Bianca Zob, în incinta CTS Dance Club. Fiecare eveniment care urmează să se desfășoare va fi mediatizat pe rețelele de socializare.

 

Președintele Organizației Județene de Femei PMP, Simona Dărăban, a declarat că în perioada imediat următoare se vor defășura două activități, una dintre ele fiind „Dezbatere pe tema dreptului copilului”, iar la cea de-a doua activitate o vor avea ca invitată pe Ruxandra Dragomir, președintele Organizației de Femei PMP la nivel naţional, care își va lansa la Satu Mare cartea „Sport și armonie”.

1682 vizite
Distribuie pe