Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
Petre Mureşan, reales preşedinte al PD-L Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 29 Noiembrie 2013

Cu participarea unor nume grele din conducerea centrală, dar şi a unui număr mare de membri, care au umplut Sala Festivă Daemi din centrul municipiului Satu Mare, Petre Mureşan a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal, el neavând niciun contracandidat.

 

În discursul său de victorie, Petre Mureşan a declarat că a stabilit ca principale obiective de viitor ale partidului câştigarea funcţiilor de primar al municipiului Satu Mare şi de preşedinte al Consiliului Judeţean, la următoarele alegeri locale.

 

Din Biroul Permanent Judeţean mai fac parte doi prim-vicepreşedinţi - Vasile Berinde și Cosmin Rațiu – precum şi opt vicepreşedinţi: Alexandru Panea, Claudiu Ardelean, Radu Giurcă, Ioan Belbe, Ionel Astalâș, Mitruț Ciorbă, Monica Sobius și Vasile Toma.

 

La şedinţa de alegeri au fost prezenţi, din partea conducerii centrale, preşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu, vicepreședintele Ioan Oltean, precum şi secretarii executivi Traian Igaș și Lucian Bode.

 

În discursul său, rostit pe un ton vehement, preşedintele Vasile Blaga le-a dat în gură la toţi a criticat atât ipocrizia „scamelor” care au plecat din PD-L şi care susţin acum în gura mare „unificarea Dreptei” („La Satu Mare cu cine să facem reunificarea? Cu doi băieţi şi ofetiţă”), cât şi cea mai recentă „răzgândire” a lui Traian Băsescu, cel care anul trecut urla ca din gură de şarpe despre „lovitura de stat” a lui Crin Antonescu, iar acum l-a „reevaluat” şi-l consideră potrivit pentru Preşedinţia României.

 

Nu au scăpat de criticile buldogului lui Vasile Blaga nici actualii guvernanţi, pe care i-a acuzat de laşitate deoarece au lăsat în sarcina primarilor să încaseze unele taxe, ca de exemplu impozitele pe veniturile agricole (n.r. cam aceasta e esenţa descentralizării, dar nu intrăm în detalii, ca să nu mi-o iau din nou la comentarii ;)). „Nici un primar PDL-ist nu va aduna taxe pentru Ponta!” – a subliniat Vasile Blaga.

913 vizite
Distribuie pe