Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kelemen Hunor pregăteşte UDMR Satu Mare pentru europarlamentare
Florin Răchitan  - Joi, 16 Ianuarie 2014

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, s-a aflat joi în vizită la Satu Mare, unde s-a întâlnit cu liderii judeţeni ai acestei formaţiuni politice cu scopul de a pregăti alegerile europarlamentare din această primăvară.

În declaraţiile date reprezentanţilor presei, el a anunţat că UDMR Satu Mare, la fel ca celelalte organizaţii judeţene ale partidului, trebuie să contribuie la adunarea celor 200.000 de semnături pentru a-şi înregistra candidaţii şi a participa la alegerile pentru Parlamentul European.

Totodată, el a ţinut să precizeze că UDMR nu va încheia nici o alianţă electorală cu nici o altă formaţiune politică, chiar dacă există discuţii pentru un anumit nivel de colaborare cu Partidul Civic Maghiar.

De asemenea, Kelemen Hunor a exclus varianta candidaturii lui Tokes Laszlo pe listele UDMR şi nici nu vede vreo şansă reală ca acesta să poată să candideze independent pentru încă un mandat la Bruxelles, deoarece ar avea nevoie de 100.000 de semnături, iar liderul UDMR consideră că aceasta ar fi o misiune prea grea pentru Tokes.

Cei care doresc să reprezinte România, din partea UDMR, în Parlamentul European, mai au timp să-şi depună candidaturile până în 15 februarie şi, potrivit unor surse din interiorul partidului, nu e exclus ca unul dintre aceşti candidaţi să fie chiar sătmărean.

În ceea ce priveşte propunerea Guvernului de a organiza alegerile europarlamentare în acelaşi timp cu referendumul pentru modificarea Constituţiei, Kelemen Hunor a repetat declaraţiile anterioare prin care îşi exprimă dezacordul faţă de această idee, considerând că suprapunerea unor asemenea scrutinuri este o greşeală.

827 vizite
Distribuie pe