Locale Altele
Vineri, 9 Iunie 2023
Vin, 9 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatului Kereskenyi Gabor i-au spart contul de e-mail
Florin Răchitan  - Miercuri, 19 Februarie 2014

Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, deputatul Kereskenyi Gabor, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost victima unor „băieţi veseli” care i-au spart contul oficial de e-mail de la Camera Deputaţilor şi au trimis, în numele lui, mesaje xenofobe mai multor destinatari între care s-au numărat şi instituţii publice din Satu Mare şi din alte judeţe.

Mesajele erau scrise în limba română şi făceau trimiteri la presupuse simpatii ale deputatului sătmărean faţă de partidul extremist din Ungaria, Jobbik.

Kereskenyi Gabor a declarat că a depus plângere la Parchet şi la DIICOT şi aşteaptă finalizarea cercetărilor, ştiind deja că hackerii au trimis mesajele de pe un server din Cehia (acest aspect nu este unul neobişnuit în lumea online, majoritatea site-urilor româneşti fiind găzduite, de exemplu, pe servere din SUA).

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, a amintit şi de inventarul problemelor privind retrocedarea terenurilor agricole, care în unele cazuri se bat cap în cap cu noua lege promulgată de majoritatea parlamentară USL ce prevede restricţii de natură birocratică în achiziţiile de terenuri extravilan situate până la 30 km în interiorul graniţelor României, adică aproape pe tot teritoriul judeţului Satu Mare.

Deputatul Kereskenyi a făcut referiri, de asemenea, la cele două interpelări pe care le-a făcut săptămâna trecută în Parlament. Prima a avut ca obiect protestul cetăţenilor faţă de încetarea curselor feroviare operate de o firmă privată, fără să anunţe în prealabil CFR-ul, pe ruta Satu Mare – Bixad, iar cea de-a doua s-a referit la neclarităţile în legătură cu finanţarea lucrărilor de construcţie sau reabilitare a unui număr de 27 de grădiniţe din judeţul Satu Mare, din fonduri de la Banca Mondială.

1101 vizite
Distribuie pe