Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Ileana Blidar şi Sergiu Băbăşan şi-au depus candidaturile
Florin Răchitan  - Sambata, 3 Mai 2014

Datorită Sâmbrei, judeţul Satu Mare este plin în aceste zile de politicieni de cel mai înalt nivel, aşa că nu e de mirare că Ileana Blidar şi Sergiu Băbăşan, candidaţi în Colegiul Electoral nr.2 pentru Camera Deputaţilor din partea PD-L, respectiv Forţa Civică, au fost însoţiţi sâmbătă la amiază, la depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Judeţean, de lideri importanţi ai partidelor lor, Cătălin Predoiu, respectiv Mihai Răzvan Ungureanu, alături de grupuri numeroase de susţinători.

Primul a ajuns grupul PD-L, din care au făcut parte toţi liderii locali şi judeţeni, europarlamentara Monica Macovei, precum şi deputata de Oaş, Andreea Paul, probabil cea mai aprigă susţinătoare a colegei sale în această bătălie electorală.

Formalităţile de înscriere oficială la BEJ au durat câteva minute, după care, la ieşirea din clădire, PDL-iştii au avut o „întâlnire de gradul 0” cu foştii lor colegi, care acum sunt în Forţa Civică şi îl însoţeau pe candidatul lor, Sergiu Băbăşan.

Timp de câteva momente au avut loc scene comice, unii dintre PDL-işti (nu toţi) salutându-i cu strângeri de mână şi pupături pe foştii lor colegi, iar candidatul la Parlamentul Europei, care este şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a PD-L, Daniel Buda, a trebuit s-o „tragă afară” pe colega sa, Monica Macovei, din grupul Forţei Civice, zorind-o să-şi ocupe locul în propriul grup, pentru a da declaraţii presei.

PDL-iştii s-au folosit de această situaţie pentru a repeta de mai multe ori în declaraţiile lor, pe un ton cât mai ridicat posibil, „ca să se audă şi dincolo”, cuvinte precum „trădare” sau „trădători” şi au avut grijă să-i ţină ocupaţi pe jurnalişti până ce Băbăşan şi-a depus candidatura, practic în absenţa presei.

„Ileana Blidar este soluţia cea mai bună pentru sătmărenii din Colegiul 2, unde va câştiga şi va face echipă împreună cu Andreea Paul. Noi nu am desemnat candidaţi trădători, cum au făcut alte partide, deoarece ştim că cineva care-şi trădează familia politică ajunge să-şi trădeze şi judeţul şi mai are de făcut un mic pas să-şi trădeze şi ţara” – a declarat preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal, Petre Mureşan.

„Vrem să fim cei mai buni parlamentari pentru Satu Mare, împreună cu Andreea Paul, care a dovedit deja că putem, ştim şi vrem. Nu pot să fiu decât mândră că am lângă mine o echipă extraordinară care mă susţine. Îl am alături de mine pe preşedintele României (aluzie la viitoarea candidatură a lui Cătălin Predoiu la funcţia supremă în stat n.r.), de asemenea pe doamna Monica Macovei, care mă susţine şi sperăm că întotdeauna va învinge binele” – a declarat, la rândul ei, candidata PD-L în Colegiul 2, Ileana Blidar.

„Dacă mai este loc în politica românească de profesionalism, de voinţă, de caracter, atunci mai este loc şi pentru Ileana Blidar. Îi rog pe sătmărenii din Colegiul 2, trădaţi deja de USL şi de fostul deputat Silaghi, să-şi dea votul de încredere pentru Ileana Blidar! Ştiu ce vorbesc, nu pun mâna pe un om în care nu cred. Cred foarte tare în forţa ei de a face ceea ce trebuie în Colegiul 2. Împreună ne-am propus să ducem Satu Mare în fruntea ţării. Ştim că avem tare mult de lucru, pentru că suntem aproape codaşi” – a punctat deputata PD-L de Oaş, Andreea Paul.

„În acest moment, Satu Mare are în Parlamentul României un singur reprezentant, în persoana Andreei Paul. Ceilalţi parlamentari trimişi acolo de sătmăreni să le reprezinte interesele sunt muţi, nevăzuţi, neauziţi, nu există. De aceea cred că astăzi am făcut un pas important înainte ca Satu Mare să aibă încă un parlamentar adevărat acolo, la Bucureşti, alături de Andreea Paul, Ileana Blidar. Ele două vor face o echipă puternică pentru sătmăreni şi am toată încrederea că vor primi votul acestora” – a afirmat prim-vicepreşedintele Partidului Democrat-Liberal, Cătălin Predoiu.

La rândul lor, şi reprezentanţii Forţei Civice au făcut declaraţii de presă la ieşirea din Biroul Electoral Judeţean şi, ca de obicei, preşedintele Mihai Răzvan Ungureanu nu s-a abţinut să nu rostească un nou discurs lung şi plictisitor, care e deja un fel de brand personal al lui, şi din care doar spicuim un fragment:

„Am mare încredere că Sergiu Băbăşan va reuşi să demonstreze nu doar că tinereţea învinge orice piedici, ci şi că sătmărenii pot să fie reprezentanţi în Parlament de cineva care reprezintă viitorul, nu trecutul. Cred, de asemenea, că domnul Băbăşan poate dovedi, în comparaţie cu ceilalţi candidaţi, rezistenţă în bătălia politică, creativitate, intelingenţă şi o foarte bună cunoaştere a realităţilor locale şi a soluţiilor care să rezolve problemele. Probabil că este cel mai bun candidat, eu dacă aş trăi în colegiul său, l-aş vota fără ezitare” – a anunţat Mihai Răzvan Ungureanu.


„Sătmărenii din Colegiul 2 şi din tot judeţul vor avea în viitorul preşedinte al ţării un prieten, un aliat (aluzie la viitoarea candidatură la preşedinţie a lui MRU n.r.). Garanţia acestei promisiuni este tocmai prezenţa domnului Mihai Răzvan Ungureanu alături de noi. În aceste zile voi duce către sătmăreni următorul mesaj: corupţia înseamnă sărăcie, lipsa locurilor de muncă, drumuri proaste şi spital falimentar. Cangrena corupţiei a pus stăpânire pe toate partidele care s-au perindat pe la Guvern din 1989 încoace. Prin candidatura mea şi asocierea mea cu Forţa Civică sperăm să ducem o bătălie pentru schimbarea profundă a clase politice şi punerea judeţului Satu Mare pe un traseu european, aşa cum merită” – a încheiat candidatul Forţei Civice în Colegiul 2, Sergiu Băbăşan. 

949 vizite
Distribuie pe