Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Liberalii sătmăreni rămân liberali şi îl susţin pe Ovidiu Silaghi
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Mai 2014

Liderii sătmăreni ai Partidului Naţional Liberal au convocat miercuri o conferinţă de presă pentru a clarifica în faţa opiniei publice situaţia în care se află în prezent, după scandalul trecerii fostului lor preşedinte, Ovidiu Silaghi, la PSD, sub culorile căruia candidează în Colegiul Electoral nr.2 pentru mandatul lăsat vacant de el însuşi în Camera Deputaţilor.

Pe scurt, situaţia se prezintă în felul următor: forul de conducere al partidului, Biroul Permanent Judeţean, format din preşedinţii filialelor locale ale PNL, s-a întrunit şi l-a ales pe academicianul Virgil Enătescu în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a partidului.

Totul funcţionează ca înainte, nimeni nu l-a urmat pe Ovidiu Silaghi în PSD, însă au convenit să susţină candidatura acestuia, chiar dacă e din partea PSD.

Noul preşedinte interimar, Virgil Enătescu, a explicat mai pe larg această situaţie. După cum s-a exprimat, PNL Satu Mare „se solidarizează cu şansele pe care le are fostul nostru preşedinte” la alegerile parlamentare din 25 mai, dar fiecare liberal va vota după propria conştiinţă.

„Trebuie să păstrăm identitatea partidului nostru istoric, singurul cu ideologie autentică de centru-dreapta, dar în acelaşi timp trebuie să continuăm alianţa care s-a dovedit a fi eficientă în ultimii ani, adică Uniunea Social-Liberală, chiar dacă nu se mai poate numi aşa, măcar la nivelul judeţului Satu Mare. Ovidiu Silaghi a avut motivele lui personale pentru care a ales această variantă, singura soluţie juridică posibilă în acest caz, dar reamintesc celor mai tineri că în anii 1990 am avut o alianţă asemănătoare, datorită căreia candidatul nostru comun, Ioan Sanfira, a ajuns primar în Satu Mare. În ultimii 12 ani nu am mai avut această şansă, dar acum avem acordul membrilor BPJ pentru a păstra alianţa la nivel judeţean” – a declarat Virgil Enătescu.

Secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene a PNL, viceprimăriţa Marcela Papici, a vorbit despre o experienţă personală în legătură cu acest caz. Părinţii şi fratele ei trăiesc într-o localitate din Colegiul 2, iar după trecerea lui Ovidiu Silaghi la PSD au întrebat-o pe ea cum ar trebui să voteze în 25 mai. „I-am sfătuit să voteze omul care a dovedit deja că face lucruri concrete pentru zona respectivă, amintesc doar reabilitarea drumului Satu Mare – Apa, şi e un nume pe care colegii îl respectă, cunoaşte deja toate uşile care trebuie deschise pentru a rezolva orice pentru judeţul Satu Mare” – a afirmat Marcela Papici.

Ea a precizat, de asemenea, că echipa ce se ocupă de campania electorală a Partidului Naţional Liberal îl va susţine pe proaspătul PSD-ist Ovidiu Silaghi şi toţi oamenii pe care i-au adus în ultimii ani în sistem „vor şti cum să voteze la momentul potrivit”, în condiţiile în care PNL nu are acum candidat propriu în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor. În acelaşi timp, însă, toţi membrii PNL vor susţine şi vor vota candidaţii propriei lor formaţiuni politice pentru Parlamentul European.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef, a declarat că aceasta este modalitatea prin care liberalii doresc să-şi onoreze promisiunile pe care le-au făcut înainte de 2012 electoratului sătmărean ce i-a votat sub sigla USL. De-altfel, el a anunţat că în următoarele zile va da publicităţii o „dare de seamă” despre realizările USL în judeţul Satu Mare în cei 2 ani care au trecut de când se află la putere, precizând că până acum au onorat peste 50% din promisiuni. 

1287 vizite
Distribuie pe