Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
PSD a câştigat europarlamentarele, iar Ovidiu Silaghi e deputat
Florin Răchitan  - Duminica, 25 Mai 2014

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC a câştigat la pas alegerile europarlamentare, iar candidatul ei în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, Ovidiu Silaghi, a obţinut un rezultat pe măsură, adunând aproape jumătate din voturile exprimate în zona respectivă din judeţul Satu Mare, conform sondajului exit-poll comandat de Partidul Naţional Liberal.

La europarlamentare, PSD a obţinut la nivel naţional aproximativ 43%, fiind urmat de PNL cu  13%, PD-L 12%, PMP 7%, UDMR 6%.

În Colegiul 2 din judeţul Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obţinut în jur de 47%, Nagy Szabolcs de la UDMR 24%, Ileana Blidar – PD-L 10%, Dan Diaconescu PP-DD 9%, Sergiu Băbăşan – Forţa Civică 7% şi Laura Bota – PMP 3%.

Marii câştigători ai scrutinului de duminică au sărbătorit întâi la sediul PSD, apoi la sediul de campanie al lui Ovidiu Silaghi, situat peste drum de sediul PNL din Satu Mare. În declaraţiile lor, cu toţii au fost de acord că acest rezultat arată faptul că USL trăieşte la Satu Mare, iar mesajul acesta va fi transmis în toată ţara, amintindu-i chiar lui Crin Antonescu să-şi onoreze promisiunea de a-şi da demisia de onoare în cazul unui rezultat atât de prost pentru partidul pe care îl conduce.

Totodată au apărut şi primele tensiuni între partenerii de coaliţie, primarul Dorel Coica reproşându-i preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, că ar fi făcut declaraţii hazardate la ultima conferinţă de presă susţinută vineri, însă până la urmă au ajuns de acord că trebuie să se concentreze pe refacerea USL la Satu Mare, în conformitate cu dorinţa exprimată de electorat prin vot.

În acelaşi timp, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, Mircea Govor, a făcut prima aluzie la posibilitatea ca Ovidiu Silaghi, proaspăt ales deputat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, să se reîntoarcă în PNL, deoarece „aceasta este familia lui”.

 

2563 vizite
Distribuie pe