Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Keep calm & trust PNL!
Florin Răchitan  - Marti, 27 Mai 2014

Ca într-o adevărată demonstraţie de forţă, conducerea Organizaţiei Municipale Satu Mare a Partidului Naţional Liberal, în frunte cu preşedintele Adrian Ştef, lidera Femeilor Liberale, Marcela Papici, dar şi un număr mare de membri de frunte au organizat marţi o conferinţă de presă cu scopul de a mulţumi alegătorilor pentru voturile acordate acestei formaţiuni politice în judeţul Satu Mare şi pentru a arăta unitatea şi continuitatea organizaţiei, în ciuda frământărilor din ultimele zile din interiorul partidului.

„Cel mai important mesaj este că, deşi în restul judeţului rezultatele nu au fost mulţumitoare, în schimb în Colegiul 2, acolo unde am adunat laolaltă voturile PSD-iştilor şi ale liberalilor, am dovedit că putem să câştigăm împreună” – a declarat Adrian Ştef.

El a dat asigurări că „am fost, suntem şi vom fi liberali, dar aşa cum le-am promis sătmărenilor în 2012, rămânem consecvenţi şi continuăm colaborarea cu partenerii noştri din coaliţia care s-a numit USL atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean Satu Mare”. Cu toate acestea „organizaţia PNL este intactă, nimeni, nici un primar sau consilier judeţean ori local nu a trecut la PSD şi nici nu au intenţia” – a afirmat Adrian Ştef.

El a arătat că USL a fost singura alianţă care a adus rezultatele scontate pentru populaţia majoritară românească din judeţul Satu Mare, spre deosebire de tentativele anterioare în diverse formule, de aceea proiectul trebuie continuat, precizând că nu este vorba despre vreo acţiune împotriva minorităţii maghiare, ci de blocare a revenirii la putere a UDMR, în condiţiile în care „din ce în ce mai puţini maghiari votează cu UDMR, în schimb din ce în ce mai mulţi maghiari vin alături de noi”.

La fel ca şi liderul PSD Mircea Govor, şi Adrian Ştef a calculat că dacă se adună împreună voturile obţinute de PSD, PNL şi candidatul independent Mircea Diaconu „care a luat voturi tot de la liberali”, procentul depăşeşte 35% la nivelul judeţului Satu Mare, adică mai mult decât a obţinut UDMR.

La rândul ei, Marcela Papici a explicat din nou că sprijinirea proaspătului PSD-ist Ovidiu Silaghi în Colegiul 2 a avut ca scop „susţinerea candidatului cu cele mai multe şanse”, manevră ce s-a dovedit a fi câştigătoare.

În acelaşi timp, city-managerul Dan Băbuţ a afirmat că „am făcut istorie, toată ţara a auzit mesajul de la Satu Mare, iar USL funcţionează în continuare prin proiectele noastre comune”.

Singurul care le-a mai tăiat din entuziasm a fost secretarul general adjunct al PNL la nivel naţional, Radu Roman, care s-a arătat „total nemulţumit” de procentele obţinute la alegerile europarlamentare pe întregul judeţ Satu Mare şi a anunţat că „se va face o analiză serioasă, ca să aflăm cauzele”.

În ceea ce priveşte informaţiile despre dizolvarea Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL şi trimiterea de la centru a unui preşedinte interimar care „să facă ordine”, participanţii la conferinţa de marţi au declarat că nu au primit încă nici o înştiinţare oficială în acest sens şi îşi vor apăra organizaţia conform statutului Partidului Naţional Liberal.

837 vizite
Distribuie pe