Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Forţa Civică vrea WiFi gratis în parcuri şi staţii de autobus
Florin Răchitan  - Luni, 16 Iunie 2014

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni la sediul partidului, fostul candidat al Forţei Civice pentru un mandat de deputat în Colegiul 2 Satu Mare, Sergiu Băbăşan, a anunţat că va aduna, împreună cu colegii săi, semnături pe o petiţie pe care doresc să o înmâneze conducerii Primăriei, cerând asigurarea accesului gratuit la internet, prin sistemul wireless, în parcuri, staţii de autobuz, gara şi autogările din municipiu.

În această perioadă, Forţa Civică a redactat şi tipărit un aşa-numit „Ghid al controlatului”, în care se oferă informaţii complete despre drepturile şi obligaţiile firmelor sau persoanelor fizice supuse unor acţiuni de control din partea autorităţilor statului. Ghidul este pus gratuit la dispoziţia celor interesaţi la sediul partidului de pe B-dul Vasile Lucaciu nr.3.

Tot acolo se oferă consultanţă juridică gratuită pentru cei care doresc să înfiinţeze asociaţii de proprietari, toate cheltuielile legate de această procedură fiind suportate de Forţa Civică. Un alt proiect ce se va derula în viitorul apropiat va fi realizarea unui site pe care vor fi postate informaţii detaliate privind cheltuielile administraţiei publice sătmărene.

De asemenea, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a Forţei Civice, Olimpia Silaghi, a anunţat că va continua proiectul derulat deja de un an de zile prin care se oferă informaţii despre igiena orală şi pachete conţinând periuţe şi pastă de dinţi copiilor şi tinerilor din centrele de tip familial.

În altă ordine de idei, Sergiu Băbăşan le-a mulţumit sătmărenilor care i-au acordat votul la ultimele alegeri, declarând că procentul de 9,5% obţinut la nivelul municipiului Satu Mare reprezintă un imbold pentru a continua politica Forţei Civice pe termen lung.

În perspectiva alegerilor din 2016, el a anunţat că Forţa Civică va alcătui o comisie care să negocieze termenii de colaborare pentru o eventuală alianţă a partidelor de dreapta la nivel local. „Conştientizăm şi înţelegem să punem la dispoziţia partenerilor deschiderea noastră spre colaborare. Îmi exprim speranţa că şi ei vor fi la fel de deschişi pentru o astfel de alianţă” – a declarat Sergiu Băbăşan.

1383 vizite
Distribuie pe