Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef și Marcela Papici, excluși din PNL. Ștef continuă în PLR.
Florin Răchitan  - Vineri, 5 Septembrie 2014

Biroul Permanent Naţional al Partidului Național Liberal, reunit vineri la Braşov, a luat decizia de a-i exclude din această formațiune politică pe preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi pe viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

Se pare că decizia a fost luată la propunerea președintelui interimar al Organizației Județene Satu Mare a PNL, Romeo Nicoară.

Într-un comunicat de presă transmis vineri seara, Adrian Ștef a anunțat că își va continua activitatea politică în cadrul Partidului Liberal Reformator, condus de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Publicăm integral textul comunicatului de presă :

« Am luat act cu tristețe, de decizia Biroului Permanent Național al PNL, de excludere a mea din partid, la propunerea deputatului Romeo Nicoară.

Am sperat până în ultima clipă că greșelile - de-a dreptul fatale pentru partid - făcute de fostul președinte Crin Antonescu, ar putea fi reparate prin câteva soluții simple. Constat însă, cu mâhnire, că erorile politice ale PNL nu s-au curmat odată cu plecarea lui Crin Antonescu, ci dimpotrivă, ele au fost amplificate, demonstrându-se încă o dată - dacă mai era nevoie - incompetența crasă a actualei conduceri.

Imediat după instalarea sa în funcție, noul președinte, Klaus Iohannis, mi-a promis că la Satu Mare nu vor fi niciun fel de dizolvări și am crezut - pentru o clipă - că intrăm într-o eră a normalității politice. Peste trei săptămâni de la aceste asigurări ferme venite din partea liderului PNL, Nicoară Romeo s-a apucat și a dizolvat 42 de structuri PNL din teritoriu, printre care și organizația muncipală Satu Mare, al cărei președinte eram.

În acel moment mi-am dat seama că se încearcă pe toate căile scoaterea mea din partid. Am sperat totuși, că se va întâmpla o minune, dar fiecare zi care trecea îmi confirma sumbrele bănuieli care deveneau tot mai evidente.

Sunt lucruri care pot fi explicate, am fost gata să lămuresc aspectele pentru care asupra persoanei mele planau acuzații dintre cele mai ciudate. Se știe doar că, de multe ori, chiar și pentru un succes politic trebuie să plătești mai scump decât pentru o înfrângere. Dar până și riscul acesta sunt gata să mi-l asum.

Am avut în ultimul timp câteva oferte politice tentante, mai ales dacă ne gândim la structura specifică județului Satu Mare, unde de multe ori comandamentele politice centrale intră într-o dramatică și inevitabilă coliziune cu necesitățile locale. Am fost gata să dau toate explicațiile. Dacă mi s-ar fi cerut. În loc de o discuție lămuritoare, am avut parte de o excludere.

Ce să zic, trebuie să fii un partid foarte puternic ca să-ți permiți să excluzi un președinte de Consiliu Județean, care are în spate zeci de mii de voturi, fără ca măcar să-i dai dreptul acestuia, nu să se apere, ci să-și spună opinia măcar, în cel mai pur stil liberal.

Din păcate, lucrurile au derapat într-o direcție extrem de periculoasă, acolo unde faptele - iar în politică faptele cele mai clare sunt voturile - cântăresc mult mai puțin decât o mică și jalnică delațiune a unui ins, cum este și Romeo Nicoară, rupt de foartă multă vreme de realitățile sătmărene și proaspăt întors în PNL din PP - DD.

Am construit la Satu Mare o alianță politică solidă, în care sătmărenii și-au pus toate speranțele de mai bine. Am demonstrat că știm să facem lucruri utile, în folosul direct al celor care ne-au mandatat cu încrederea lor și am avut capacitatea să construim edificii politice sporitoare pentru PNL.

Dar toate acestea se pare că nu au contat acum. Eu nu mă voi dezice niciodată de crezul meu liberal. Atunci când m-am înscris în PNL, am făcut-o dintr-un imbold personal, fiind convins că măsurile liberale sunt singurele care pot ridica țara aceasta, așa cum au făcut-o în vreme marii noștri înaintași liberali.

Am un proiect liberal și nu-l voi abandona sub presiunea aceasta a unei conjuncturi stranii, până la urmă. De aceea, voi rămâne credincios convingerilor mele politice și voi continua acest proiect, tot în cadrul unei formațiuni liberale, Partidul Liberal Reformator, care are în frunte unul dintre cei mai autentici liberali din România, Călin Popescu Tăriceanu, sub a cărui guvernare (2004 - 2008), România a beneficiat de cea mai mare prosperitate din întreaga ei istorie.

Îmi place să cred că tot ce se întâmplă acum este un simplu accident de parcurs șI, până la urmă, un minim discernământ politic își va spune cuvântul, chiar și în PNL.

Dar până atunci voi căuta să rămân egal cu mine însumi, folosindu-mi puterea de muncă și abilitățile politice pentru a menține și întări componenta liberală a unei alianțe politice, ce s-a dovedit a fi câștigătoare la Satu Mare și care are premisele necesare să-și reconfirme întâietatea în toate confruntările politice care vor urma ».

Mihai Adrian ȘTEF

1514 vizite
Distribuie pe