Locale Altele
Sambata, 25 Iunie 2022
Sam, 25 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Complicaţii juridice în transferul lui Mihai Rusu de la PP-DD la PLR
Florin Răchitan  - Duminica, 14 Septembrie 2014

Primul consilier judeţean sătmărean care a profitat de prevederile Ordonanţei de Urgenţă ce permit migraţiile politice într-o perioadă limitată de 45 de zile, Mihai Rusu, s-a trezit într-o situaţie ciudată din cauza complicaţiilor juridice apărute în urma transferului său de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu la Partidul Liberal Reformator.

El s-a înscris în PLR în data de 9 septembrie, cu ocazia vizitei la Satu Mare a preşedintelui acestei formaţiuni politice, Călin Popescu Tăriceanu, dar a aflat cu stupoare că în ziua anterioară i s-ar fi retras sprijinul politic din partea PP-DD, adică mai pe româneşte ar fi fost dat afară din partid înainte de a apuca el să se transfere la alt partid.

Miza acestei lovituri preventive din partea PP-DD este, evident, păstrarea mandatului de consilier judeţean câştigat de Mihai Rusu la alegerile locale din 2012 şi, dacă ar fi adevărat ceea ce susţine conducerea PP-DD, Mihai Rusu ar fi exclus şi din Consiliul Judeţean.

Doar că într-un comunicat de presă transmis în cursul zilei de duminică, Mihai Rusu pune la îndoială legalitatea măsurii luate de conducerea PP-DD, oferind următoarele precizări:

"Au fost încălcate prevederile statutare ale PP-DD conform cărora propunerea de excludere trebuia să vină din partea Biroului Permanent Judeţean PP-DD Satu Mare, lucru care nu s-a întâmplat neexistând nicio şedinţă în acest sens, atât eu cât şi majoritatea membrilor BPJ am aflat din presă despre acest fapt.

Sunt conştient de uriaşele presiuni venite de la conducerea centrală PP-DD de excludere a tuturor celor care trec la alte partide, dar aceştia sunt protejaţi de OUG nr. 55/28.08.2014, astfel că orice excludere este nulă de drept.

La baza excluderii mele stă un fals grosolan, invocându-se o ipotetică şedinţă de BPJ care nu a avut loc, fapt care va fi demonstrat în urma plângerii mele penale îndreptată împotriva tuturor celor care au emis acest act fals.

Sunt convins de buna credinţă a colegilor mei din BPJ, cunoscându-i  îndeaproape ca oameni drepţi şi cu frica lui Dumnezeu şi adevărul va ieşi la lumină.

Din fericire, OUG nr. 55/28.08.2014 la art. 1 al. 1 dă derogare pentru o perioadă de 45 de zile la câteva articole din Lega 393/2004 privind Statutul aleşilor locali printre care şi art.9 al.2 lit.h, astfel încât Hotărârea Biroului Naţional de coordonare (BNC) al PP-DD nr. 230/08.09.2014 nu poate duce la pierderea mandatului meu de consilier judeţean.

Întreg demersul de excludere a mea din PP-DD în urma înscrierii mele în PLR nu reprezintă altceva decât o manevră murdară în urma căreia ar urma să-mi pierd mandatul de consilier judeţean.

Un partid care uzează de astfel de tactici ilegale, aşa cum este PP-DD, nu merită să mai fie mandatat cu încrederea cetăţenilor de bună credinţă".


Mihai Rusu

consilier judeţean PLR 

876 vizite
Distribuie pe