Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fără bannere electorale în exces în Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 25 Septembrie 2014

În cadrul ședinței de Consiliu Local, proiectul de hotărâre privind reglementarea afișajului electoral pe raza municipiului Satu Mare a stârnit controverse încă de la începutul ședinței.

Acest proiect de hotărâte a fost depus la Primărie în data de 3 septembrie de către consilierii UDMR, iar consilierul Maskulik Csaba a cerut la începutul ședinței, ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi pentru a putea fi aprobat.

Consilierii UDMR au propus acest proiect care să reglementeze afișajul electoral deoarece „domnul primar a spus în presă, referitor la marea de bannere că nu puteai să vezi soarele, era o mizerie”.

Însă în cadrul ședinței au început mai multe schimburi de replici între consilieri. Dacă cei de la PSD nu au fost de acord cu introducerea proiectului considerând că cei de la UDMR „forțează nota” înainte de campanie, consilierul PDL Cosmin Rațiu a menționat că este binevenit deoarece ar pune capăt abuzurilor din campania electorală.

De asemenea, consilierul PSD Dumitru Fanea a susținut că „UDMR forțează nota împotriva unui partid mare cum este PSD care dorește să-și susțină candidatul. Nu suntem împotriva acestui proiect de hotărâre, dar de ce să ne grăbim, când putem să-l amânăm?”.

La Primărie a avut loc o întâlnire care a avut ca temă afișajul politic la care a participat și consilierul UDMR Magyar Lorand care a menționat că s-a stabilit că în campanie nu se vor mai folosi bannere electorale în exces.

În luare de cuvânt, consilierul Adrian Albu a anunțat că votează acest proiect însă așteaptă să vadă cum va fi pus în aplicare acest proiect în campania electorală.

Proiectul a fost aprobat cu 12 voturi pentru, opt voturi împotrivă și o abținere.

993 vizite
Distribuie pe