Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Partidele politice își pot expune bannerele electorale
Veronica Hodas  - Duminica, 5 Octombrie 2014

A început campania electorală și toate partidele politice care doresc să-și expună bannerele electorale sunt așteptate la Primărie pentru a-și depune aprobările, acest lucru a fost transmis primarul Dorel Coica, în cadrul conferinței de presă care a avut loc duminică.

Edilul-șef a menționat că deocamdată hotărârea colegilor săi de la Consiliul Local nu se va aplica, decât în turul următor de alegeri, mai exact în 2016. De asemenea, acesta a mai precizat că regula afișajului se schimbă, adică pentru a se evita „ploaia de bannere”, într-o intersecție unde există deja un banner nu se mai poate pune altul, iar partidele politice trebuie să-și caute o altă locație.

„Asta e dispoziția primarului care nu poate fi pusă la îndoială de către consilieri și de nimeni altcineva. Nu vom mai vedea bannere din cinci în cinci metri. Poate fi doar o distanță rezonabilă, dar să nu mai fie unul lângă celălalt”, a spus primarul.

Primarul a mai adăugat că este de acord cu reglementarea problemei afișajului, dar „trebuia să stăm să o gândim, nu să venim acum să ne dăm mare în fața cetățenilor că vrem să facem curățenie”. Edilul-șef e de părere că această „curățenie” se face de comun acord, deoarece fiecare partid e interesat să se facă ordine în ceea ce privește afișajul din Satu Mare.

Dorel Coica a mai dat garanția că la alegerile din 2016 va fi o campanie curată, totul va fi organizat și civilizat pentru că „și eu sunt de acord că nu trebuia să mai punem bannere, dar nu acum deoarece era tardivă această hotărâre a lor, dar dacă ei au dorit să-și arate mușchii cât de puternici sunt în combinații, uite că le arăt și eu mușchii mei că degeaba au făcut-o”.

Până în acest moment partidele care au solicitat aprobarea sunt PSD și PLR.

 

 

719 vizite
Distribuie pe