Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Marea migrare către PSD în judeţul Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 17 Octombrie 2014

Preşedintele Mircea Govor a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD Satu Mare şi-a întărit rândurile cu 43 de aleşi locali din alte partide, precum şi cu un consilier judeţean.


Au trecut în echipa social-democrată consilierul judeţean Alexandru Horvat (fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PP-DD), primarii democrat-liberali din comunele Terebeşti şi Homoroade, Mariana Avorniciţii şi Simion Ardelean, viceprimarii Ionuţ Tătar (PDL) din Homoroade, Tibor Balog (PP-DD) din Acâş, Dumitru Tămăşan (PNL) din Socond, Gavril Şimon (PDL) din Pomi, precum şi alţi 36 de consilieri locali. Mircea Govor le-au urat tuturor bun venit în echipa social-democrată.

 Alţi doi primari au semnat adeziuni la PSD, dar apoi s-au răzgândit, cerând anularea adeziunii. "Sunt un om care nu face nimic cu forţa. Dacă un om consideră că s-a răzgândit, asta e. Am fost de acord şi le-am dat înapoi adeziunile. S-au dus la PLR, la domnul Ştef. Eu le doresc succes şi nu e nicio problemă. De asemenea, un viceprimar s-a răzgândit la fel şi l-am lăsat să meargă la domnul Ştef şi pe el" - a declarat Mircea Govor.

Liderul PSD Satu Mare a mai anunţat că primarul comunei Certeze, Petru Ciocan, a rămas independent, dar sprijină candidatura premierului Ponta la prezidenţiale. Govor a declarat că patru primari din judeţ din alte partide intenţionează să candideze în 2016 sub sigla PSD.

Lista cu aleşii locali care au trecut la PSD în ultimele săptămâni:

1 consilier judetean – Horvat Alexandru – PP DD

1 primar – Avorniciti Mariana – comuna Terebesti – PDL

1 primar – Ardelean Simion – comuna Homoroade – PDL

1 viceprimar – Tatar Ionut – comuna Homoroade - PDL

1 viceprimar – Balogh Tibor – comuna Acas - PP DD

1 viceprimar – Tamasan Dumitru – comuna Socond – PNL

1 viceprimar – Simon Gavril – comuna Pomi – PDL

1 viceprimar – Daraban Vasile – comuna Apa


Consilieri locali :

1. Pomian Emil –  oras Ardud – PP DD

2. Banc Anton – comuna Crucisor PP DD

3. Blidar Ioan – comuna Bogdand - PNL

4. Donca Sandu – comuna Paulesti - PDL

5. Horincar Romeo Mihai – comuna Hodod – PP DD

6. Boconcios Nirgil – comuna Căuaș – PNL

7. Gal Dezideriu – comuna Căuaș – PP –DD

8. Moza Florian – comuna Supur – PP DD

9. Czigler Maria – comuna Supur – PDL

10. Rob Viorel – comuna Beltiug – PP DD

11. Ghîț Florin Ionel – comuna Homoroade – PP DD

12. Domuța Dorel – comuna Homoroade – PP DD

13. Ciocan Ioan – oraș Negrești Oaș – PP DD

14. Palincaș Alexandru Atila – comuna Acîș – PP DD

15. Talpoș Ioan – comuna Turț – PP DD

16. Filimon Dumitru – comuna Turț – PP DD

17. Mugur Ovidiu Vasile – comuna Pomi – PP DD

18. Corneanu Aurel – comuna Craidorolț – PDL

19. Pop Alexandru – comuna Craidorolț – PNL

20. Sinculici Dumitru – comuna Certeze – Partidul Verde

21. Mois Gheorghe – comuna Certeze – independent

22. Blaga Andrei – comuna Homoroade – PDL

23. Domuta Ioan – comuna Homoroade – PDL

24. Boncut Gherasim – comuna Homoroade – PDL

25. Negrea Gavril Stelian – comuna Valea Vinului – PDL

26. Bodan Grigore – comuna Halmeu – PP-DD

27. Moisa Petre – Negresti Oas – PDL

28. Sarca Ioan – Negresti Oas – PDL

29. Gambra Ioan – Negresti Oas – UNPR

30. Calinescu Maria – comuna Terebesti – PNL

31. Pop Augustin – comuna terebesti – PDL

32. Stan Ioan – comuna Terebesti – PDL

33. Anitas Ioan – comuna Pomi – independent

34. Koko Miklos – comuna Gherta Mica – PDL

35. Strango Nicolae – comuna Gherta Mica – PNL

36. Veres Marius – comuna Pir – PP DD


Centralizator :

1 – consilier județean

2 – primari

5 – viceprimari

36 – consilieri

Mircea Govor a anunţat că premierul Victor Ponta, viitorul preşedinte al ţării, va participa la manifestările organizate în 25 Octombrie la Carei şi Satu Mare, cu ocazia Zilei Armatei Române. La manifestări vor fi prezenţi mai mulţi miniştri ai Guvernului României. De asemenea, Mircea Govor a anunţat că săptămâna aceasta judeţul Satu Mare a mai primit 20 de milioane lei prin PNDL, pentru comune şi Consiliul Judeţean.

Preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, l-a acuzat pe candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, că i-a jignit pe toţi profesorii din România, acuzându-l că minte în privinţa provenienţei banilor din care şi-a cumpărat cele şase case.

"Am remarcat ultima apariţie a lui Klaus Iohannis pe posturile de televiziune, în care jigneşte toţi profesorii din România. În calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, îi solicit public candidatului Klaus Iohannis să-şi ceară scuze de la toţi profesorii din judeţul nostru. Mi se pare nedemn ca un fost profesor să jignească şi, pot să spun, să umilească profesorii din această ţară.

Am observat că în ultimul timp Iohannis a preluat foarte mult din cuvintele folosite de Traian Băsescu de-a lungul timpului şi este la fel de cinic ca şi Traian Băsescu. Când este vorba de casele cumpărate, amândoi ne râd în faţă şi ne spun că-i ghinion. La fel a făcut şi Traian Băsescu atunci când a fost întrebat de jurnalişti de casa din Mihăileanu, acesta răspunzând simplu: ghinion. Aşa a răspuns Băsescu, aşa răspunde acum şi Iohannis: ghinion" - a declarat Mircea Govor.

Liderul social democraţilor sătmăreni i-a adresat public noi întrebări lui Iohannis, deşi nu a primit răspuns nici la cele adresate anterior. "Eu îl întreb pe Iohannis, ce are de ascuns despre modul în care a cumpărat cele şase case? De ce minte Iohannis pe acest subiect? De nu a spus adevărul cum şi-a cumpărat casele sau, mai bine zis, ce ilegalităţi ascunde? Iohannis nu mi-a răspuns nici la celelalte întrebări adresate.

L-am întrebat la vremea respectivă cum a devenit cel mai mare samsar imobiliar din Sibiu? Nu ne poate răspunde. Cum a devenit unul dintre cei mari traficanţi de copii din România? Nu ne răspunde. L-aş mai întreba ce s-a întâmplat cu aceşti copii traficaţi din România? Multă lume se întreabă dacă mai trăiesc. Aştept un răspuns de la Iohannis, nu numai eu, ci toţi cetăţenii acestei ţări" - a declarat preşedintele PSD Satu Mare.

Mircea Govor l-a botezat Ghiniohannis pe candidatul ACL la preşedinţie. "Din acest moment îl consider pe Iohannis că este Ghiniohannis. Ghinionul său este că şi-a luat casele din alţi bani, nu din meditaţii, şi va trebui să răspundă în faţa legii" - a adăugat liderul social-democraţilor sătmăreni.

De asemenea, inspectorul general şcolar Claudiu Mondici l-a acuzat pe Iohannis că râde cu dispreţ în faţa profesorilor şi a cetăţenilor care muncesc cinstit.

"Corpul profesoral din judeţ, cadrele didactice sunt jignite de afirmaţia lui Iohannis cum că au avut ghinion profesorii care nu şi-au putut cumpăra şase case din meditaţii.

În judeţul Satu Mare nu există niciun profesor care să aibă cumpărate şase case din meditaţii. Considerăm că este o aroganţă incalificabilă din partea lui Iohannis faţă de toţi profesorii din România. Iohannis dovedeşte că este un candidat la prezidenţiale care râde cu dispreţ în faţa profesorilor şi a cetăţenilor care muncesc cinstit. Este inadmisibil modul în care fuge de responsabilitatea de a explica cum şi-a cumpărat şi din ce bani cele şase case.

Dispreţul arătat, când a spus că profesorii şi ceilalţi români cinstiţi care nu au şase case au ghinion ne arată adevărata faţă a lui Klaus Iohannis. Mai spunea că cel care nu îşi aminteşte şi cel care nu ştie fac casă bună. Este o nouă dovadă cum că minte. Nu şi-a cumpărat aceste case din bani de meditaţii, ci din bani proveniţi din alte activităţi. Ghinionul e că, în calitate de candidat la prezidenţiale, şi aşteptăm până în ziua votului, trebuie să lămurească acest subiect" - a declarat Claudiu Mondici.

Inspectorul general şcolar a declarat că educaţia a constituit o prioritate pentru Guvernul Ponta. Majorarea cu 10% a salariilor profesorilor debutanţi din învăţământul preuniversitar, plata salariilor restante câştigate în instanţă de cadrele didactice, reducerea cu două ore a normei didactice pentru profesorii cu gradul I şi o vechime de peste 25 de ani, menţinerea bursei de 200 lei pentru elevii care frecventează învăţământul profesional, decontarea navetei elevilor şi manualele digitale sunt măsurile Guvernului Ponta enumerate de Claudiu Mondici.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a Femeilor Social-Democrate, Manuela Rogoz, a prezentat câteva din măsurile sociale pe care Guvernul Ponta le-a luat în şedinţa de miercuri în privinţa copiilor instituţionalizaţi şi a celor cu probleme sociale.

"Prima măsură o constituie majorarea alocaţiilor pentru 500.000 de copii din familiile sărace, creşterea fiind de câte 42 de lei pentru fiecare copil. Această majorare se referă la alocaţia de sprijin familial, în familiile în care fiecare membru are sub 530 lei net pe lună. De asemenea, se va pune în aplicare un tratament egal pentru copiii din sistemul de protecţie socială, copii care se află în plasament, care primesc 97 lei, de la 1 noiembrie vor primi 440 lei, la fel cât primesc şi copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali.

De aceste prevederi vor beneficia peste 1.140 de copii instituţionalizaţi din judeţul Satu Mare. Guvernul a dublat alocaţia de hrană zilnică pentru copiii din sistemul de protecţie. De asemenea, de la 1 ianuarie 2015 se va dubla alocaţia de hrană zilnică, de la 8 lei la 16 lei, pentru aproximativ 43.000 de persoane adulte cu dizabilităţi sau care se află în centrele de îngrijire. Tot din ianuarie 2015, indemnizaţiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Pensiile vor creşte cu siguranţă cu 5%" - a declarat Manuela Rogoz.

2391 vizite
Distribuie pe