Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Petre Mureşan: „Bugetul judeţului este axat pe brizbrizuri şi obeliscuri”
Florin Răchitan  - Marti, 3 Februarie 2015

Co-preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Satu Mare, Petre Mureşan, a criticat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care a fost întocmit bugetului judeţului Satu Mare pe anul 2015, la votarea căruia, de-altfel, consilierii judeţeni ai Noului PNL s-au abţinut.

El a remarcat că şi acestui buget judeţean i se potriveşte titlul dat Rezoluţiei PNL la nivel naţional – „Zero dezvoltare”.

„Bugetul judeţului este axat pe brizbrizuri, obeliscuri, fântâni arteziene, studii de fezabilitate şi aşa-numitele cheltuieli curente, care au crescut odată cu umflarea organigramelor unor instituţii subordonate Consiliului Judeţean sau Consiliului Local, precum Apaserv, Aeroportul, Protecţia Copilului sau Palat Jud SRL” – a afirmat Petre Mureşan.

El a criticat, de asemenea, modul în care se distribuie Guvernul sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, considerând că prin aceste formule li se face nedreptate primarilor care şi-au dovedit eficienţa în administraţia publică.

Tocmai de aceea, Petre Mureşan spune că „suntem obligaţi să ne asumăm responsabilitatea guvernării” prin formarea unei noi majorităţi parlamentare, iar demersurile au fost deja începute în acest sens.

„Nu doar Ponta a fost sancţionat la vot în 16 noiembrie, ci întregul PSD, care şi-a pierdut legitimitatea şi ştim că populaţia României aşteaptă să fie pusă în aplicare promisiunea preşedintelui, cea a României lucrului bine făcut. Ori, acest fapt nu se poate nicidecum realiza cu un guvern ineficient, neproductiv, care şi-a ratat toate obiectivele şi nu şi-a ţinut promisiunile. Este necesar un parteneriat real între preşedinte şi guvern, având ca scop unic realizarea României lucrului bine făcut. Se lucrează la o nouă majoritate parlamentară, aşteptăm să se finalizeze proiectul nostru de guvernare şi sper că acest guvern va fi trântit printr-o moţiune de cenzură, votată inclusiv de o bună parte a parlamentarilor actualei puteri” – a încheiat Petre Mureşan.

761 vizite
Distribuie pe