Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PNL nu i-a mai pus pe actualii consilieri pe lista candidaţilor
Florin Răchitan  - Joi, 7 Aprilie 2016

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o joi, co-preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, Adrian Cozma, şi preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare, Romeo Pop, au prezentat lista candidaţilor acestei formaţiuni politice pentru noul Consiliu Local ce se va forma după alegerile din 5 iunie.

Pe listă au fost votate 28 de nume, înscrise deocamdată în ordine alfabetică, deoarece ordinea finală va fi stabilită şi validată în cursul săptămânii viitoare, tot prin votul membrilor organizaţiei locale, apoi de Comitetul Executiv Judeţean al partidului.

Ceea ce e evident deja este că actualii consilieri locali ai PNL, Valeriu Bancea şi Cosmin Raţiu, nu se mai regăsesc deloc pe lista candidaţilor. Se pare că Valeriu Bancea şi-a exprimat dorinţa de a nu mai candida pentru un nou mandat, în timp ce Cosmin Raţiu a fost „pedepsit” fiindcă a lipsit o lungă perioadă de timp atât de la şedinţele Consiliului Local, cât şi de la cele ale Biroului Municipal al PNL.

Romeo Pop a dat asigurări că noua listă cuprinde oameni tineri „pentru a împrospăta viaţa politică” şi, în acelaşi timp „vom trimite în Consiliul Local oameni bine pregătiţi” pentru a nu mai păţi ca în actualul mandat, când consilierii locali s-au plâns că primeau în ultima clipă materialele stufoase şi se prezentau la şedinţele de Consiliu Local fără să reuşească să parcurgă întregul volum de informaţii, astfel că ajungeau „să voteze la grămadă” (între noi fie vorba, consilierii de-aia-s votaţi acolo de sătmăreni ca să participe la şedinţele comisiilor de specialitate din care fac parte şi chiar să propună ei înşişi diverse proiecte de hotărâre, nu doar să aştepte ce materiale le dă primarul şi să facă show la şedinţele transmise în direct de televiziunile locale, dar intrăm deja într-un domeniu prea greu n.r.).

De data aceasta, faţă de cei doi consilieri votaţi în 2012 încă în culorile PD-L, cărora li s-au adăugat pe parcurs alţi doi, care s-au transferat în tabăra lor după spargerea vechiului PNL, numindu-se acum cu toţii liberali, liderul judeţean Adrian Cozma se aşteaptă să ajungă în noul Consiliu Local 7 sau 8 liberali din ăştia noi, dar s-ar mulţumi şi cu şase.

Tot el a promis că, în cazul în care va ajunge primar, va avea grijă ca, în spiritul transparenţei cheltuirii banilor publici şi a implicării active a comunităţii în deciziile administraţiei publice locale, din comisiile de recepţie ale lucrărilor care se fac pe teritoriul municipiului Satu Mare să facă parte şi câte un reprezentant al locuitorilor cartierelor. Nu a dat detalii despre cum anume ar fi stabilit acel reprezentant al vecinilor, dar a dat asigurări, bazându-se pe cunoştinţele sale de avocat, că există soluţii legale în acest sens.

La rândul lui, liderul local Romeo Pop a atras atenţia asupra problemelor găsite de Curtea de Conturi la ultimul control la Primăria Satu Mare. Potrivit raportului acestei instituţii, Primăria s-ar face vinovată, printre altele, de cheltuirea nejustificată de bani publici după prelungirea contractului de salubrizare cu Florisal sau plata salariilor neruşinate ale directorilor de la Finanţele Locale (iarăşi între noi fie vorba, dacă scoatem procesele verbale şi lista nominală a consilierilor locali care au votat la vremea respectivă prelungirea contractului cu Florisal şi „protejarea” directorilor de la Finanţele Publice, liberalii ar avea surprize foarte mari, dar, probabil, Romeo Pop n-are de unde să cunoască aceste detalii, deoarece la vremea respectivă nu era nici măcar în PMP, de unde a fost transferat recent în fruntea organizaţiei locale PNL n.r.).

Tags: liberali  lista  candidati  
1638 vizite
Distribuie pe