Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cosmin Raţiu ar vrea să candideze independent la Primărie
Florin Răchitan  - Miercuri, 13 Aprilie 2016

Unul dintre cei mai vocali opozanţi ai primarului Dorel Coica, cu care s-a împăcat în mod surprinzător în ultima vreme, Cosmin Raţiu şi-a anunţat demisia din Consiliul Local şi din toate funcţiile de conducere în cadrul Partidului Naţional Liberal, rămânând deocamdată simplu membru.

Totodată, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a convocat-o miercuri în faţa Clinicii Sfântul Anton din Micro 15, al cărui proprietar este, el a anunţat că apare într-un sondaj de opinie ce se pregăteşte în săptămâna aceasta şi, în funcţie de rezultatele sondajului, îşi va anunţa sau nu candidatura, ca independent, pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare.

El şi-a motivat decizia prin faptul că s-a săturat să fie atacat de propriii colegi de partid, după ce „timp de trei ani primarul Dorel Coica mi-a adus acuzaţii ce nu aveau legătură cu realitatea” şi a vorbit totodată despre atmosfera tensionată şi conflictele interne ce capătă amploare în interiorul PNL Satu Mare cu o lună şi jumătate înainte de alegerile locale.

El s-a referit la ceea consideră a fi „jigniri” la adresa sa, făcute în conferinţe de presă sau emisiuni de televiziune, de către preşedintele Organizaţiei Municipale PNL, Romeo Pop, sau de consilierul judeţean Alexandru Panea.

În opinia lui Cosmin Raţiu, situaţia nu este deloc roză, dovadă fiind plecările multor oameni valoroşi din PNL în ultimele săptămâni, el afirmând chiar că membrii unor întregi organizaţii locale din judeţ îşi dau demisia în bloc, aşa cum se pare că s-a întâmplat la Căuaş.

El şi-a arătat nemulţumirea şi faţă de felul în care a fost alcătuită lista candidaţilor PNL pentru Consiliul Local Satu Mare, susţinând că, în ciuda promisiunilor referitoare la promovarea tinerilor, pe locurile eligibile nu se regăseşte nici un tânăr.

Cosmin Raţiu a precizat că, în cazul în care nu va candida la Primărie, urmează să decidă pe cine anume doreşte să susţină, enumerându-i pe fostul primar Horea Anderco (care adună semnături pentru a candida tot independent după ce a renunţat să candideze din partea PMP n.r.), pe candidatul UDMR Kereskenyi Gabor sau chiar şi pe candidatul PNL, Adrian Cozma.

Tags: cosmin ratiu  candidat  independent  primarie  satu mare  
1370 vizite
Distribuie pe