Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Octavian Petric vrea să fie preşedinte al Consiliului Judeţean
Florin Răchitan  - Joi, 14 Aprilie 2016

În condiţiile în care, spre deosebire de ultimele două mandate, la scrutinul din 5 iunie noul preşedinte al Consiliului Judeţean nu va mai putea fi ales direct de către populaţie, ci va fi desemnat în urma negocierilor dintre partidele cu cele mai multe voturi, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare al Partidului Social-Democrat, Octavian Petric, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este interesat de această funcţie.

El este al treilea politician care a făcut un asemenea anunţ, după ce Pataki Csaba de la UDMR şi Romeo Nicoară de la PNL şi-au arătat şi ei interesul pentru postul respectiv.

Octavian Petric a precizat că această candidatură se bazează pe cutuma politică potrivit căreia preşedintelui organizaţiei judeţene a unui partid îi este rezervată poziţia de cap de listă a candidaţilor, dar aceasta mai trebuie aprobată de Biroul Permanent Judeţean al PSD.

Tot BPJ va trebui să stabilească, prin vot secret, şi ordinea pe listă a candidaţilor PSD pentru Consiliul Local, respectiv Consiliul Judeţean Satu Mare, acestea fiind deja finalizate, dar deocamdată numai în ordine alfabetică.

În ceea ce priveşte situaţia din judeţ, PSD are candidaţi proprii pentru primării şi liste de candidaţi proprii pentru consilii locale în 46 de localităţi, în timp ce la Agriş, Ciumeşti, Hodod, Lazuri şi Petreşti are candidaţi doar pentru consiliile locale.

De asemenea, potrivit prevederilor protocolului încheiat la nivel naţional, s-au constituit alianţe PSD + ALDE şi se vor depune candidaturi comune în localităţile Bârsău, Bogdand şi Dorolţ. Sunt în curs de finalizare candidaturile în localităţile Beltiug, Bixad, Târşolţ şi Vama, unde încă se fac sondaje de opinie pe baza cărora vor fi decise numele candidaţilor ce vor fi susţinuţi împreună de PSD şi ALDE.

Octavian Petric a mai anunţat că PSD nu va avea candidaţi în comunele cu populaţie majoritar şvăbească, respectiv maghiară, precum Cămin, Căpleni, Foieni, Porumbeşti şi Urziceni.

Tags: octavian petric  presedinte  consiliu  judetean  
1483 vizite
Distribuie pe