Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef spune că nu este iepurașul nimănui
Veronica Hodas  - Vineri, 15 Aprilie 2016

Candidatul Alianței Liberalilor și Democraților din România (ALDE), la Primăria Satu Mare, Adrian Ștef a menționat în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la sediul partidului că s-a reușit strângerea de semnături necesară pentru a-și putea depune candidatura.

Până în prezent s-au strâns 1.100 semnături, dar încă mai sunt tabele de semnături date în lucru care urmează să se întoarcă de pe rețeaua electorală.

Adrian Ștef a subliniat faptul că „nu sunt iepurele nimănui și nu vreau să fiu nici animăluțul nimănui. Asta este o chestiune certă”.

Acesta a mai precizat că deja a stat de vorbă cu o parte din locuitorii municipiului Satu Mare, iar în perioada următoare vor porni la pas prin municiăiu pentru a putea discuta cu sătmărenii din toate cartierele pentru a le cunoaște așteptările.

Candidatul ALDE a mai menționat că se va ține de cuvânt și nu va ataca pe nimeni în campania electorală deoarece „sătmărenii au nevoie de proiecte, au nevoie de a cunoaște foarte bine realizările candidaților. În momentul în care îți depui candidatura pe o funcție de demnitate publică cred că în 2016 așa ar fi corect ca fiecare să ne asumăm și să prezentăm sincer am făcut pentru municiăiul Satu Mare și pentru județul Satu Mare”.

Acesta a lansat o provocare pentru contracandidații săi, dar și pentru cei care vor candida la nivel județean să le arate cetățenilor ce au făcut ei deja pentru municipiul și județul Satu Mare pentru că asta este important în campania electorală.

„În campanie asta este important ca pe lângă realizări să poți să prezinți și viziunea ta, să arați încotro vrei să se îndrepte în următorii 15-20 ani. Trebuie să ai și o viziune de ansamblu și să poți privi și în viitor ca toate aceste decizii care le ai în mandatul tău cam ce efect vor avea pentru viitorul municipiului și județului.Cred că aici este pornirea și așa ar fi corect ca să poată să decidă sătmărenii pe cine îl consideră cel mai potrivit pentru aceste funcții”.

În ceea ce privește acuzațiile care i s-au adus asupra faptului că are cetățenie maghiară, Ștef a adus la conferință răspunsul pe care l-a primit în anul 2013 din partea agențiilor care se ocupă la nivel de Ungaria pentru eliberarea cetățeniilor care spune că nu a avut niciodată solicitarea depusă pentru cetățenie și nu există nici un dosar în lucru.

„Mă voi adresa și Consulatului ca aceeași hârtie să mi se dea și acum în anul 2016, pentru că nu am această dublă cetățenie. Nu că ar fi o problemă să o am, dar din moment ce este o minciună chiar mă deranjează pentru că niciodată nu m-am gândit să solicit cetățenia maghiară. Nu mi-e rușine că mama mea e unguroaică reformată și tatăl meu roman ortodox. Eu m-am născut cetățean român și așa vreau să rămân.”.

Ștef consideră că Satu Mare are nevoie de un primar gospodar, fie că e român, maghiar sau șvab. „Important e ca prima dată să vorbească proiectele pe care le-ai făcut, să vorbească realizările, viziunea ta despre municipiu și acestea sunt lucruri care maschează inactivitatea sau incapacitatea de a răspunde în acel moment la niște întrebări. Haideți să repunem campania sau pre-campania electorală pe făgașul normal”.

Acuzat de aceași problemă, Ovidiu Silaghi a menționat că se va alătura demersului lui Adrian Ștef și va cere de la Ambasada Ungariei să i se dea o hârtie care să dovedească faptul că nu a cerut niciodată cetățenie maghiară. Nu că ar fi o rușine, deoarece are un prieten foarte bun care deține cinci cetățenii, iar bunica lui a fost șvăboaică, bunicul pe jumătate ungur, mama româncă, iar el e creștin ortodox și nu îi e rușine de acest lucru.

 

Tags: adrian stef  candidat  primarie  cetatenie  magiara  campanie  
1329 vizite
Distribuie pe