Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nicolae Bura explică de ce a trecut de la PSD la ALDE
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Aprilie 2016

Una dintre cele mai mari surprize la alcătuirea listelor de candidaţi ce precede campania electorală din luna mai a fost „transferul” managerului public al judeţului Satu Mare, Nicolae Bura, de la PSD la ALDE.

Mutarea i-a şocat pe mulţi cunoscători ai politicii sătmărene, dar şi pe prietenii celui care a fost timp de două mandate primar al oraşului Negreşti-Oaş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean sub culorile PSD.

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o miercuri alături de preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE, Adrian Ştef, chiar în sediul din Satu Mare al acestei formaţiuni politice, Nicolae Bura şi explicat alegerea.

„Evoluţia lucrurilor în PSD în ultima perioadă de timp, atât la nivel naţional, cât şi judeţean, m-a dezamăgit şi am ajuns la concluzia că acestea nu mai corespund idealurilor mele. De aceea am ajuns la un acord cu foştii mei colegi să fac acest pas. Regret, dar în viaţă uneori trebuie să te desparţi şi de oamenii în mijlocul cărora te simţi bine. Recunosc că am avut oferte şi de la alte partide, dar am ales ALDE, deoarece consider că aceasta este o formaţiune politică modernă, cu gândire social-liberală, care sunt convins că este ideologia viitorului. Mulţumesc că am fost primit cu simpatie şi doresc să-mi aduc contribuţia la creşterea organizaţiilor ALDE din judeţ” – a declarat Nicolae Bura.

La rândul lui, Adrian Ştef a afirmat că este onorat să-i asigure lui Nicolae Bura un loc considerat eligibil pe lista de candidaţi ALDE pentru Consiliul Judeţean, deoarece prin această mutare a fost întărită echipa cu care abordează campania electorală. „Avem o listă echilibrată, cu oameni proveniţi din toate regiunile judeţului şi din toate domeniile vieţii sociale şi economice. Cu această echipă dorim să prezentăm sătmărenilor proiectele noastre pe următorii 4, 8 şi 12 ani” – a subliniat Adrian Ştef.

Nicolae Bura se află pe un loc eligibil şi pe lista candidaţilor ALDE pentru Consiliul Local Negreşti-Oaş, dar va opta pentru una dintre cele două consilii abia după alegeri, în funcţie de priorităţile partidului.

De-altfel, atât el, cât şi Adrian Ştef au reafirmat hotărârea de a face o campanie electorală civilizată, fără atacuri la adresa adversarilor politici. „Relansez invitaţia fiecărui candidat ca, înainte de toate, să prezinte ce anume a făcut pentru judeţul sau municipiul Satu Mare din postura sau funcţia publică pe care a ocupat-o până acum. Aici nu este vorba despre români, maghiari sau şvabi, în această campanie este vorba despre Satu Mare. Restul sunt poveşti” – a încheiat Adrian Ştef.

Tags: nicolae bura  psd  alde  
2107 vizite
Distribuie pe