Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef în topul național al susținătorilor pe Facebook
Infopolitic  - Luni, 2 Mai 2016

Echipa Infopolitic prezinta cei mai importati candidati la alegerile locale conform cifrelor brute ale sprijinului de care se bucura pe Facebook. Cifrele sunt interesante pentru a vedea de unde se pleaca in lupta electorala din 2016, la nivelul Capitalei si municipiilor resedinte de judet.

Consideram ca utilitatea publica a analizei este una ridicata, in conditiile in care influenta Facebook in randul alegatorilor din Romania poate fi observata din ce in ce mai clar cu fiecare ciclu electoral.

Astfel, poate fi luata in calcul posibilitatea ca, pe plan local, numarul de abonati de pe Facebook sa influenteze vizibilitatea si implicit sansele candidatilor de a castiga alegerile.

Mai ales in conditiile in care din totalul utilizatorilor de Facebook din Romania (8,4 milioane de conturi), 7.611.370 (90,61%) si-au setat orasul de resedinta (conform Facebrands).

Studiul a fost realizat de o echipa de studenti aflati in practica la Fundatia Multimedia, coordonati de expertul social-media Vlad Ciobanu.

TOP 10 al oraselor, in functie de candidatul cel mai bine plasat pe Facebook din fiecare oras, contine surprize mari! Clasamentul incepe cu Bucuresti, dar continua cu orase precum Baia Mare, Oradea, Botosani, Brasov, Satu Mare si Sfantu Gheorghe.

Candidatul din partea Alianței Liberalilor și Democrați Europeni pentru Primăria Satu Mare, Adrian Ștef, se află la la mijlocul acestui clasament național, cu peste 18.000 de friends și followers pe Facebook.

De-altfel, el este și cel mai bine clasat candidat ALDE din toată România, având un număr de susținători echivalent cu locul III la nivel național al PNL și peste locul IV al PSD. 

Tags: adrian stef  studiu  infopolitic  facebook  top  national  
3707 vizite
Distribuie pe