Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programul candidatului PMP la Primărie, Csaki Csongor
Florin Răchitan  - Vineri, 6 Mai 2016

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Municipiului Satu Mare, Csaki Csongor, şi-a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o împreună cu preşedintele organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice, Ioan Sălăgean, principalele puncte din programul său electoral pe care doreşte să le implementeze dacă va ajunge la conducerea oraşului.

El a declarat că a acceptat oferta conducerii judeţene a PMP de a candida la Primăria Satu Mare imediat după ce a aflat cu dezamăgire, la fel ca mulţi alţi sătmăreni, despre renunţarea la candidatură, în favoarea UDMR-istului Kereskenyi Gabor, a reprezentantului Forumului Democrat German, Ştefan Ressler, văzut iniţial ca o alternativă pozitivă la monopolul UDMR-ist asupra unei bune părţi a electoratului vorbitor de limba maghiară.

„Consider că maghiarii, la fel ca românii, trebuie să aibă de unde alege, iar Kereskenyi nu e chiar cea mai potrivită alegere, în condiţiile în care a avut la dispoziţie patru ani de zile să dovedească ceva la conducerea Primăriei Satu Mare, pe vremea când era viceprimar, dar a dat greş” – a afirmat Csaki Csongor.

El a anunţat de la bun început că se va adresa electoratului vorbitor de ambele limbi principale din Satu Mare şi întreaga sa campanie electorală va fi bilingvă, deoarece doreşte să fie primarul tuturor sătmărenilor, indiferent de etnie.

De profesie asistent medical, dar în prezent manager al propriei sale firme, tânărul de 34 de ani Csaki Csongor şi-a rezumat principalele proiecte cu care va ieşi în faţa sătmărenilor în şapte puncte:

 

  1. Dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu accent special pe amenajarea pistelor de biciclete pe întregul teritoriu al oraşului.
  2. Protejarea şi dezvoltarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă. Are în vedere amenajarea de spaţii noi pentru copii în Cartierul Funcţionarilor şi pe terenul pe care se amenaja de obicei circul, pe strada Bariţiu.
  3. Luarea în gestiune a fostei clădiri a fabricii Tricotex şi transformarea ei în locuinţe sociale pentru tineri.
  4. Sprijinirea activităţilor de sport în aer liber şi sporturi extreme, inclusiv prin amenajarea unei piste de motocros la marginea oraşului, pe care s-ar putea organiza şi competiţii naţionale sau internaţionale.
  5. Măsuri de reintegrare a sătmărenilor care se întorc din străinătate. Prioritare sunt înfiinţarea unor centre de informare unde sătmărenii reveniţi acasă ar fi ajutaţi să-şi deschidă propriile firme şi să obţină toate autorizaţiile necesare.
  6. Reamenajarea Lacului Cubic ca bază de agrement.
  7. Dezvoltarea vieţii culturale, inclusiv prin transformarea Zilelor Oraşului Satu Mare într-un festival muzical naţional.

Liderul judeţean Ioan Sălăgean a arătat că toate aceste proiecte sunt realizabile, chiar prin atragerea unor fonduri europene în condiţiile în care tocmai se deschid axele de finanţare în noul ciclu financiar european. 

Tags: csaki csongor  candidat  pmp  program  
2865 vizite
Distribuie pe