Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ALDE își prezintă tinerii pe care se bazează în mandatul următor
Florin Răchitan  - Miercuri, 11 Mai 2016

Candidatul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni pentru Primăria Satu Mare, Adrian Ștef, i-a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, pe câțiva dintre tinerii care se regăsesc pe listele de candidați pentru diferite posturi de conducere în admiistrația publică, în următorul mandat.

El a subliniat că ALDE acordă o atenție deosebită reprezentării tinerilor în structurile conducerii județului și a localităților, de aceea nu sunt rare cazurile în care partidul susține tineri cu vârste de până la 35 de ani chiar pentru fotoliile de primari.

Dintre aceștia, la conferința de presă au fost prezenți candidatul la Primăria Cămărzana, Florin Ionici, cel pentru Primăria Valea Vinului, Marius Fernea,  și actualul primar al comunei Căuaș, propus pentru un nou mandat, Marius Roka.

Fiecare dintre aceștia și-au prezentat realizările profesionale de până acum, precum și proiectele pe care au în vedere să le realizeze dacă vor ajunge în fruntea comunităților lor.

Despre propriile proiecte au vorbit și candidatul ALDE pentru Consiliul Local Satu Mare, Mihai Huzău, cel pentru Consiliul Județean Satu Mare, Vlad Chiorean, precum și candidata pentru Consiliul Local Carei, Alexandra Mureșan.

“Am constatat, ca şi om de administraţie, că din păcate tinerii poate nu mai au un canal de comunicare cu reprezentanţii locali ai administraţiei, cu primarii, cu preşedintele Consiliului Judeţean sau diferite funcţii din administraţia locală şi vedem că tinerii au din acest punct de vedere o nemulţumire. Tocmai de aceea am considerat că este bine să fie reprezentaţi, am încercat să determin cât mai mulţi tineri să se implice activ în viaţa administrativă a municipiului şi judeţului şi chiar cred că noi cei de la ALDE am reuşit acest lucru“ - a declarat Adrian Ştef.

La rândul lui, Mihai Huzău a arătat că tinerii sunt o clasă socială importantă, atât prin număr cât și prin calitate, au propriile nevoi și propriile obiective, iar problemele lor pot fi înțelese cel mai bine și rezolvate de către cineva care se identifică cu ei, respectiv un tânăr.

“După cum am spus în repetate rânduri, greșeala cea mai mare a majorității politicienilor este că sunt rupți de realitate, ei cred că știu totul fără să iasă în stradă, între oamenii pe care îi reprezintă. Este trist să văd că și unii dintre liderii politici tineri repetă aceeasi greșeală. Cred că problemele cetățenilor și a tinerilor în mod special nu pot fi rezolvate din spatele unui birou, ci doar prin întâlniri directe cu aceștia” – a afirmat Mihai Huzău.

El a anunțat că, în urma întâlnirilor pe care le-a avut în ultima vreme cu tinerii sătmăreni, a identificat patru mari probleme cu care se confruntă aceștia:

  1. găsirea unui loc de muncă bine plătit;
  2. alegerea unei meserii potrivite pentru ei în momentul în care își termină studiile;
  3.  lipsa evenimentelor sportive la nivel de masă, cât și lipsa sprijinului pentru sportivii de performanță;
  4. lipsa evenimentelor sociale și culturale dedicate tinerilor sătmăreni.

În acest sens, el a decis ca pe parcursul campaniei electorale să își împartă programul pe patru direcții, fiecare dintre cele patru să fie exclusiv dedicată rezolvării uneia dintre problemele menționate anterior, iar pentru o mai bună desfășurare a campaniei și pentru a reuși să acorde fiecărui subiect importanța meritată, va dedica fiecărei probleme câte o saptămână tematică în care vor fi analizate și discutate problemele și soluțiile domeniului respectiv. 

Așadar, temele principale pentru această campanie vor fi:
   1) locuri de muncă bine plătite
   2) educație
   3) sport
   4) divertisment

Aceste teme vor fi subiectul întâlnirilor pe care urmează să le organizeze pe parcursul campaniei. Invită pe această cale toți tinerii care doresc să se implice în rezolvarea acestor probleme să ia parte la evenimente. Toate cele menționate ar trebui ca la sfârșitul campaniei să alcătuiască un program concret de proiecte.

Tags: alde  candidati  tineri  
5588 vizite
Distribuie pe