Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Totul pentru sătmăreni pentru că e vorba despre Satu Mare
ALDE Satu Mare  - Vineri, 20 Mai 2016

ALDE, în ceea ce privește cultele din municipiul Satu Mare, propune ca bisericile să fie sprijinite să devină centre de ajutorare a oamenilor din fiecare parohie. Bisericile în construcție sau reparație să primească ajutor prin bani fixați în buget (bugetul să aibă un articol ca și bugetul național – bani pentru biserici). În relațiile cu orașele înfrățite șă nu lipsească schimburile inter-religioase și implicarea bisericii mai mult în școli și invers (copii trebuie atrași spre biserică).

Stăm în fața unui eveniment important din viața noastră, a credincioșilor și ...implicit a domnului ADRIAN ȘTEF care, prin extrapolare devine unul special și pentru noi, cei care-l prețuim pentru modul în care își derulează rosturile pentru biserici.

Din programul său de viitor, după alegerile locale din 5 iunie 2016, am desprins obiective ce ne interesează pe toți: credincioși, preoți, curatori și familiile acestora:

- Este prieten și va rămâne prieten în cuvânt și faptă cu religiile de pe acest teritoriu, pe care-l iubește, numit Satu Mare.

- Rămâne omul dârz și luptător, demn și decent în sprijinirea, prin buget și nu numai, a bisericilor în construcție și a celor ce necesită remedieri de tot felul.

- Este și va fi încărcat de nădejdea bucuriei prin participări efective la slujbele obișnuite și la cele prilejuite de evenimente importante din viața bisericilor. Acestea nu sunt formale!

- Deviza ce-l călăuzește în tot ceea ce face este una demnă, ce-l caracterizează:

“Totul pentru sătmăreni!”

- Dorește ca emisiunile televizate, dedicate bisericii și credincioșilor să fie axate pe probleme legate direct de credință, de transformarea răutății, invidiei și urii în bunătate și omenie.

- Pentru credincioșii bolnavi, care nu pot participa direct la slujbe, televiziunea va transmite în fiecare duminică, de la ora 10.00 la ora 12.00 slujba de la o biserică sau alta, prin rotație, încât aceștia să poată beneficia de participare efectivă!

- Pentru credincioșii nevoiași, pensionari cu pensii mici, va înființa cantină socială, poate pe lângă o anume biserică sau centre de ajutorare pe lângă mai multe biserici.

- Domnul Adrian Ștef rămâne cu convingerea că biserica este instituția în care poporul are încredere și nu se înșeala!

- Știe bine că poporul este suveran, iar conducătorii sunt sclavii, slugile acestuia”, cum spunea IPS Justinian.

- Este președintele de Consiliul Județean care alături de conducerea instituției au spirjinit cultele în perioada mandatului 860.000 euro fără a ține cont de religie. A ajutat deopotrivă românii, maghiarii, svabii și rromii, ortodoxi, romano-catolici, greco-catolici, reformați, penticostali sau aparținători a altor religii care fac parte din diversitatea Sătmarului.

- Pe lângă sprijinul acordat de Consiliul Județean Satu Mare, bisericile din municipiu vor primi un ajutor suplimentar din partea Consiliului Local.

Eu, ca realizator de emisiuni, ca prieten adevarat al Dvs, al credincioșilor și preoților, adaug rugăciunii Tatăl nostru și dorința ca Dumnezeu să-l ocrotească pe  Adrian Ștef în deplină sănătate, să-l întărească întru adevărul de a vă sluji cu credință sporită!

Cunoscându-vă, și cu respectul ce vi-l port, ascultați-mă și oriunde-l vedeți pe Adrian Ștef pe buletinele de vot – votați-l!

Vă îmbrățișez și vă respect,
Teodor Curpaș

Tags: alde  stef  culte  
1255 vizite
Distribuie pe