Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
Csaki Csongor: programul pentru dezvoltarea oraşului Satu Mare
PMP Satu Mare  - Miercuri, 1 Iunie 2016
1. Reintegrarea satmarenilor plecati  in strainatate prin programe europene cu fonduri nerambursabile pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii de microinteprinderi.

Potrivit unui studiu realizat la cererea SPAS si prezentat de CJRAE Satu Mare, peste 4.385 de copii din Satu Mare au unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate.

2. Sprijinirea si dezvoltarea culturii satmarene. Transformarea Zilelor Orasului intr-un festival de muzica de talie nationala si internationala.

3. Modernizarea infrastructurii rutiere. Piste de biciclete in tot orasul. Un oras european, ca ipoteza proprie, este un oras in care sa te poti deplasa si plimba pe bulevarde, strazi si stradute, pe trotuare cochete si curate, inguste si largi, in care se pune accentul pe om.

4. Luarea in gestiune a cladirii fostului Tricotex pentru amenajarea de locuinte pentru tineri. In completarea proiectului dorim deschiderea strazii Diana, Sighisoara şi Gabriel Georgescu catre Bulevardul Transilvania prin eliminarea fostului Abator, astfel reusind sa fluidizam traficul din zona, diminuand ambuteiajul creat de la urcarea pe Podul Golescu. Tot pentru fluidizarea traficului din zona Cartierului Functionarilor  dorim legatura intre strada Miron Costin cu strada Dara pentru a crea un inel.

5. Reabilitarea lacului Cubic.

6. Sprijinirea sportului in aer liber si a sportului extrem (crearea unei piste de motocros la marginea orasului, amenajari de skate park-uri, BMX, precum si minibaze sportive gen: baschet, fotbal, tenis de camp etc.)

7.  Amenajarea si modernizarea spatiilor verzi si locurilor de joaca pentru copii. Crearea in diferite locatii ale orasului de parcuri si locuri de joaca, cum ar fi: Cartierul Functionarilor, zona Baritiu (recuperarea terenului din gestiune privata: colt Baritiu, Matei Basarab, Brediceanu) + cartiere.

Tags: program  csaki csongor  primarie  pmp  
844 vizite
Distribuie pe