Locale Altele
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Mie, 6 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Obiectivele candidatului independent Eugen Chioran
Eugen Chioran  - Miercuri, 1 Iunie 2016

Având o experiență de multe decenii în administrația publică sătmăreană, reputatul  jurist Eugen Chioran răspunde unei noi provocări și candidează ca singurul independent pentru Consiliul Local Satu Mare, cu intenția de a-și pune experiența și priceperea din nou în slujba sătmărenilor. Spicuim din programul cu care se prezintă în fața alegătorilor:

Administraţie funcţională, acţiunea şi rezultatele

Societatea este un sistem de relaţii stabile între oameni în procesul existenţei şi activităţii lor,  în cadrul căreia relaţiile economice ocupă locul de bază.

Sistemul administraţiei este privit ca o multitudine de forme organizatorice care grupează categorii de oameni ce formează personalul administraţie publice.

Persoanele care lucrează în administraţie, îndeosebi în cea locală, trebuie să fie competente,  pentru ca administraţia să funcţioneze.

Administraţia locală, autorităţile administraţiei locale, primarul  şi consiliul local trebuie să consulte cetăţenii în procesul luării deciziilor, ocazie cu care se cunoaşte opinia cetăţenilor şi se creează condiţii pentru executarea conştientă şi liber consimţită a respectivei decizii.

După luarea deciziei de către consiliul local, ca autoritate deliberativă, primarul, ca autoritate executivă, având un aparat de specialitate, organizează punerea în aplicare a deciziei.

Strategie de dezvoltare

Proiectul de planificare strategică este necesar într-o comunitate, el trebuie să definească reperele strategice de dezvoltare a comunităţii pe o perioadă de 10 – 20 ani. Dezvoltarea trebuie să cuprindă nu numai un mediu mai curat, ci si o economie stabilă şi sănătoasă.

La nivelul municipiului Satu Mare se impune o abordare integrată a tuturor aspectelor socio-economice şi de mediu, rezolvarea simultană a problemelor urgente respectiv :

-          îmbunătăţirea infrastructurii urbane şi a serviciilor publice urbane, cu scopul de a crea condiţii europene pentru locuire;

-          revitalizarea centrului istoric, inclusiv reabilitarea clădirilor de patrimoniu (DACIA);

-          integrarea zonelor periferice.

Strategia de dezvoltare trebuie să fie în concordanţă cu strategia naţională şi regională.

Tags: obiective  chioran  candidat  independent  
1462 vizite
Distribuie pe
CHIORAN EUGEN
Dle Pop Stefan ,bunul simt e o calitate umana.,,Afirmatiile ..domniei voastre\" sunt pe fondul educatiei,de care dispuneti. Dar ce sa faci? Estem cum estem si nu cum am vrea sa fim. In rest sanatate.Totusi priviti-va in oglinda daca puteti.
2016-06-02 07:56:10
pop stefan
mai UTC-st imputit, date si te culca dracului, total vita ta ai fost si ai ramas un COMUNIST LIBIDINOS!! HOOOOO
2016-06-01 23:59:01