Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Candidații sătmăreni ai PSD pentru Parlament
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Noiembrie 2016

Prezentată de președintele Organizației Județene PSD, Aurelia Fedorca, ca fiind “cea mai puternică echipă din județul Satu Mare”, candidații acestei formațiuni politice pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, Ioana Bran și Octavian Petric pentru Camera Deputaților, respective Gabriel Leș pentru Senat, au prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, o parte din programul cu care se prezintă PSD în fața alegătorilor.

Purtătorul de cuvânt al PSD Satu Mare, Silviu Sumlas, a prezentat candidații, arătând că echipa PSD a început deja să aibă întâlniri cu cetățenii din județul Satu Mare, în cadrul cărora a fost prezentat programul de guvernare al PSD, amintind și de anularea celor 102 taxe nefiscale și de faptul că PSD susține creșterea salarială în Educație și în Sănătate. Acesta a arătat că PSD are un program de guvernare serios, pe când PNL vine în fața cetățenilor doar cu vorbe.

Candidatul la Camera Deputaților, Ioana Bran, a anunțat că PSD va pune în aplicare creşterea cu 15% a salariilor din Educaţie şi Sănătate şi cu 25% a angajaţilor CNAS.

“Vom susţine această creştere salarială în Parlament şi o vom pune în aplicare la guvernare, pentru că numai aşa vom aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Mărirea salariilor medicilor trebuie să aibă loc acum, nu peste 20 de ani, pentru că oamenii aceştia salvează vieţi în România de astăzi, nu în România de peste 20 de ani. Când noi avem o urgenţă, ne aşteptăm sa fim trataţi imediat. Când medicii au o urgenţă sunt trataţi de tehnocraţi ca şi când ar fi infractori, în condițiile în care acum s-au apucat să dea în judecată și sindicatele din Sănătate pentru că au avut curajul să declanșeze greva general, cerându-și drepturile” – a declarat Ioana Bran.

Ea a arătat că există resurse bugetare pentru aceste creșteri salariale tocmai datorită creşterii economice generate de guvernarea PSD, iar aceasta trebuie să se simtă și în salariile şi pensiile românilor.

“Bani sunt, dar guvernul nu știe să-I folosească! Ministerul Sănătăţii are excedent bugetar pentru că nu a reuşit să utilizeze banii astfel încât să rezolve nemulţumirile angajaţilor din sănătate”- a completat Ioana Bran.

Ea a atras atenția, de asemenea, că poziţia liberalilor dovedeşte faptul că PNL nu va creşte salariile când va fi la guvernare, în condițiile în care lidera formațiunii politice respective, Alina Gorghiu, a promis că va dubla  salariile medicilor începând cu vara anului 2017.

“Cine să vă mai creadă promisiunile, când vă opuneţi la o creştere mult mai mică, de doar 15%?” – întreabă, retoric, Ioana Bran.

La rândul lui, candidatul pentru Camera Deputaților, Octavian Petric, a vorbit despre adoptarea Legii privind eliminarea celor 102 de taxe nefiscale.

“PSD a promis şi se ţine de cuvânt! Am promis că vom elimina taxe şi vom reduce birocraţia pentru a ajuta mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc şi ne ţinem de cuvânt. PSD a obţinut marțea trecută o mare victorie pentru clasa de mijloc din România prin eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care taxa radio-tv și timbrul de mediu. Dar președintele Iohannis anunță că nu va promulga legea.

PSD taie 102 de taxe, în timp ce guvernul tehnocrat anunţă că introduce noi taxe:  taxa pe combustibil și o altă taxă plătită direct de către posesorii de autovehicule. Este o răzbunare politică şi vă dau câteva argumente: impactul bugetar al celor 102 taxe nefiscale este de 0,1%. Din punct de vedere financiar, impactul este minim. Impactul în viaţa oamenilor este major. Premierul Cioloş face anunţul după ce a văzut valul de susţinere pe care l-am primit ca urmare a trecerii acestei legi. Pe mine personal m-au sunat zeci de oameni pentru a mă felicita că am trecut această lege” – a declarat Octavian Petric.

De asemenea, candidatul la Senat, Gabriel Leș, fost director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, a vorbit despre Programul PSD pentru sprijinirea fermierilor români.

El a amintit despre întârzierile cu care își primesc subvențiile fermierii români în comparație cu cei străini, acuzând guvernul tehnocrat că ar face jocurile marilor companii străine.

În schimb, programul PSD propune măsuri concrete pentru sprijinirea fermierilor români, cum ar fi:

- plata la timp a subvenţiilor: un avans pe 15 octombrie, apoi plata regulată pe 1 decembrie şi 31 martie pentru 950.000 de fermieri români;

- un program amplu de investiţii în extinderea sistemului de irigaţii;

- încurajarea angajării tinerilor în agricultură prin scutirea angajatului şi angajatorului de toate obligaţiile către stat aferente salariilor pentru fiecare angajator care oferă locuri de muncă noi pentru trei tineri (sub 35 de ani);

Prin înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii se vor asigura finanțări pentru proiecte cum sunt:

- 100 de milioane de euro minim pentru 10 unităţi de procesare legume-fructe şi depozite frigorifice;

- 200 de milioane euro pentru unităţi de colectare şi procesare lână şi piei de ovine şi caprine;

- program anual prin care se susţin produsele deficitare, unde importurile sunt foarte mari.  În 2017, începem cu tomatele şi carnea de porc;

- 3.000 de euro anual pentru fiecare fermier cu peste 1.000 de m2 de solarii;

- 10.000 de euro anual pentru ferme cu peste 200 de capete de oi sau capre;

- eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, începând cu 2018;

- impozit zero pe tractoare şi utilaje agricole începând cu 2018;

- cadastrarea tuturor terenurilor agricole până în 2020, de către stat;

- TVA de la 9% la 0% pentru toate materiile prime şi serviciile din agricultură.

În final, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat că PSD are soluțiile corecte pentru români și pentru România.

“Avem candidați pregătiți, dar și un program de guvernare serios. Înainte de toate, candidații noștri arată că sunt gata să se bată pentru România şi pentru români, pentru Satu Mare și pentru sătmăreni. Am avut mai multe întâlniri cu sătmărenii în ultima săptămână pentru a lua pulsul și pentru a ne pune în acord oferta electorală cu necesitățile și dorințele oamenilor. Am constatat din nou că sătmărenii nu-și doresc mai mult decât să aibă locuri de muncă bine plătite, salarii și pensii decente și siguranța zilei de mâine. Și să nu mai fie umiliți!” – a punctat Aurelia Fedorca.

Tags: program  electoral  psd  candidati  ioana bran  octavian petric  gabriel les  
2004 vizite
Distribuie pe