Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Echipa ALDE Satu Mare: Avem soluții pentru majorarea pensiilor
ALDE Satu Mare  - Marti, 6 Decembrie 2016

Echipa ALDE Satu Mare înţelege toate raţiunile dictate de deficite bugetare, de spaţii fiscale, de condiţionalităti de ordin economic, dar în primul rând obligaţia noastră este să înţelegem viaţa pensionarilor. Iar ALDE are soluții pentru majorarea punctului de pensie!

O realitate dureroasă

La nivelul judeţului există peste 80.000 de pensionari, din care circa 20.000 sunt de invaliditate şi 60.000 de limită de vârstă cu vechime completă şi incompletă. Alarmant este faptul că județul Satu Mare se află pe locul cinci într-un clasament al celor mai mici pensii medii lunare, potrivit ultimelor date furnizate de Casa Națională de Pensii. În județul Satu Mare pensia medie lunară este de doar 783 de lei.

ALDE are soluții la această problemă

Fără niciun fel de populism, fără demagogie, fără niciun fel de intenţie de a manipula electoral oamenii aceştia chiar au nevoie de soluţii care să-i scoată din zona riscului de sărăcie. Pensiile trebuie majorate semnificativ în anii următori în România. De aici trebuie pornit. Este clar că indexarea pensiilor cu 100% rata inflaţiei şi jumătate din creşterea salariului mediu pe economie nu a rezolvat problema decenţei pensiilor.

Valoarea punctului de pensie trebuie crescută în anul 2017 peste pragul de 1.200 lei. Punctul de pensie la 45 % din salariul mediu brut pe economie poate fi o ţintă sustenabilă dacă există voinţă politică în acest sens.

Noi cei din ALDE considerăm că dacă vom păstra creşterea economică în jurul a 6 % în următorii patru ani, dacă vom miza pe investiţii cu valoare adăugată mare şi dacă vom elimina risipa din sectorul public, în 2020 putem ajunge la o pensie medie de 1.500 lei pe lună.

Obiectivul ALDE

Obiectivul nostru strategic în următorii patru ani este ca numărul salariaţilor să îl depăşească pe cel al pensionarilor, prin creşterea numărului locurilor de muncă. Aceasta va fi o garanţie, o supapă de siguranţă pentru securizarea sistemului public de pensii şi în acelaşi timp pentru creşterea sustenabilă a pensiilor. În timpul guvernării Tăriceanu salariile şi pensiile s-au dublat! Putem în următorii patru ani să le creştem din nou! Aveţi încredere!

AȘA VOM REDA ROMÂNIA ROMÂNILOR!

Tags: pensionari  alde  pensii  
1514 vizite
Distribuie pe