Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Tinerii liberali au protestat cu ciolane împotriva schimbării directorilor
Florin Răchitan  - Joi, 7 Mai 2009

În ton cu manifestaţiile similare din toată ţara, Organizaţia Tineretului Naţional Liberal din Satu Mare a pus în scenă, în faţa intrării principale în Palatul Administrativ, o acţiune de protest mai puţin obişnuită, dar cu atât mai originală.

 

Manifestându-şi nemulţumirea faţă de politizarea instituţiilor deconcentrate prin schimbarea directorilor pe baza Ordonanţei de Urgenţă 37/2009, tinerii liberali au aşezat în faţa Prefecturii un şir de scaune „directoriale” îmbrăcate în huse roşii sau portocalii, reprezentând culorile partidelor aflate la guvernare, şi cu câte-un ciolan imens pe fiecare scaun, alături de câte-un carton pe care erau trecute numele candidaţilor din partea coaliţiei guvernamentale pentru funcţiile de conducere din judeţul Satu Mare.

 

Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, jandarmii trimişi la faţa locului nici nu s-au sinchisit măcar să alcătuiască un cordon în faţa protestatarilor, care au evitat să scandeze mesaje anti-guvernamentale, nu de alta, dar oricum vocile lor ar fi fost acoperite de muzica ce se auzea de la expoziţia auto organizată în imediata apropiere, pe platoul din Centrul Nou.

 

În final, un reprezentant al tinerilor liberali a intrat în Palat cu o petiţie, pe care n-a avut cui s-o înmâneze, deoarece prefectul Radu Giurca nu era în clădire, aşa că a lăsat-o la secretariatul Prefecturii.

 

În petiţie se arată, printre altele, că „Tineretul Naţional Liberal a demarat procedurile necesare sesizării Comisiei Europene cu privire la încălcarea fără precedent a principiilor depolitizării administraţiei, impuse de UE ca şi condiţie obligatorie a integrării României. De asemenea, tinerii liberali vor aduce la cunoştinţa forurilor europene abuzurile cu caracter penal ale actualilor guvernanţi şi încălcările flagrante ale unor drepturi şi libertăţi fundamentale, care stau la baza construcţiei UE”.

Tags: protest  tineret  liberal  
1775 vizite
Distribuie pe