Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Propunerea de desființare a CNCD, respinsă de Senat
Birou Parlamentar Turos Lorand  - Marti, 14 Martie 2017

Plenul Senatului a respins definitiv propunerea legislativă a fostului deputat Bogdan Diaconu care avea scopul desființării Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Senatul, în calitate de for decizional, și-a însușit cu 101 voturi ""pentru"", raportul de respingere întocmit în acest caz de Comisiile Juridică, Pentru drepturile omului și pentru egalitate de șanse.

Senatorul UDMR Turos Lóránd susține că propunerea moștenită de la Diaconu trebuia, fără discuție, respinsă. "Este inadmisibil ca o astfel de propunere, ce  limitează valorile europene prin desfințarea unei instituții antidiscriminare să fie acceptată de către noi" – a declarat senatorul UDMR.

Inițiatorul explica în expunerea de motive că abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desființarea CNCD, "instituție bugetară care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcționează ca o instituție antiromânească și antinațională, fiind un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară". 

Tags: cncd  senat  respingere  
1234 vizite
Distribuie pe