Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii se pregătesc să facă opoziție serioasă
Florin Răchitan  - Joi, 7 Septembrie 2017

În debutul noii sesiuni parlamentare, după școala de vară târzie pe care au avut-o liderii și parlamentarii liberali din toată țara săptămâna trecută la Neptun, președintele Organizației Județene Satu Mare a Partidului Național Liberal, Adrian Albu, și deputatul Romeo Nicoară au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele acțiuni pe care le va întreprinde formațiunea lor politică pentru a face opoziție serioasă la nivel național.

“Ideea de bază a PNL este să reuşim să ne constituim în principala forţă a opoziţiei, împotriva Coaliţiei PSD-ALDE susţinută şi de minorităţile naţionale, şi dorim să fim o prezenţă activă şi să ne impunem  punctele de vedere în unele probleme cum sunt chestiuni fiscale, modificări legislative în ce priveşte şi legile justiţiei, pentru că sunt anumite tendinţe totalitare pe care PSD împreună cu ALDE le manifestă în această perioadă şi ar fi de dorit ca ele să fie stopate” - a declarat Adrian Albu.

La rândul lui, deputatul Romeo Nicoară a anunțat că una dintre principalele proiecte legislative propuse de PNL în această toamnă se va referi la stoparea migrației aleșilor de la un partid la altul, deoarece “traseismul politic este o cauză majoră a ineficienţei clasei  politice din România”.

Prioritatile Iegislative ale PNL pentru sesiunea parlamentara de toamna sunt:

 1. Respingerea in Parlament a tuturor ordonantelor si ordonantelor de urgenta emise de guvernul Tudose, care au majorat fiscalitatea si au atacat mediul de afaceri cu reglementari care vor afecta  grav toate companiile din Romania.
 2. PNL va initia si va sustine un proiect de lege pentru interzicerea traseismului politic si la nivel parlamentar, asa cum s-a facut si la nivelul autoritatilor locale.
 3. PNL are ca prioritate proiectul de Iege privind alegerea cu cincizeci la suta plus unu a primarilor si a presedintilor de consilii judetene.
 4. PNL va inainta si va sustine un proiect de lege pentru introducerea votului electronic.
 5. PNL va elabora un proiect de Iege ce va fi inaintat in aceasta sesiune parlamentara si care are ca obiectiv imbunatatirea relatiei Statului cu cetatenii, care spune ca orice institutie care trebuie sa acorde un drept solicitat de un cetatean in baza legii, nu mai are dreptul sa-I trimita pe cetatean la alte institutii publice pentru a obtine diferite informatii, ci este obligatia institutiei respective de a obtine informatii de la celelalte institutii de stat detinatoare ale acestor informatii, astfel incat sa decida acordarea dreptului catre cetatean.
 6. PNL va elabora un proiect de lege ce are ca scop ajutarea primariilor si consiliilor judetene de a-si creste veniturile la bugetul local, prin cresterea cotelor din impozitul pe venit de la 41,5% la 44,5% pentru primarii si de la 11.25% la 13.25% la nivelul consiliilor judetene.
 7. O alta prioritate Iegislativa a PNL privind administratia publica locala vizeaza ramanerea a 80% din redevente la nivel local
 8. PNL va depune proiect de lege privind modificarea legii Curtii de Conturi. Curtea de Conturi trebuie sa verifice legalitatea proiectelor pe care Ie gandesc consilierii locali si judeteni si nu oportunitatea.
 9.  PNL va depune un proiect pentru eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuza un loc de munca conform pregatiri sale.
 10.  PNL va incerca stoparea cresterii aberante a salariului minim, pentru ca se pierd foarte multe locuri de munca in tara asta prin cresterea din pix a salariului minim.
 11.   PNL isi propune sa reduca TVA si taxele pe munca.

 Motiuni

 1. Motiune pe legile justitiei depusa marti 05.09.2017
 2. Motiune simpla pe educatie pentru ca anul acesta scolar incepe fara manuale pentru elevii de clasele a V a
 3. Motiune simpla pe sanatate pentru lipsa de reactie si de actiune a institutiilor statului in urma crizei vaccinurilor
 4. Motiune pe infrastructura – transporturi pentru situatia infrastructurii nationale si situatia reglementatorului in energie - ANRE 
Tags: liberali  opozitie  proiecte  
1296 vizite
Distribuie pe