Locale Altele
Vineri, 1 Martie 2024
Vin, 1 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
România condamnă noua lege a educației din Ucraina, care limitează drastic învățământul în limba maternă
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 20 Septembrie 2017

Ȋn cadrul ședinței comune de miercuri a Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost votată ȋn unanimitate Declarația Parlamentului Romȃniei referitoare la adoptarea Legii educației ȋn Ucraina. 

Reamintind faptul că  Romȃnia a fost primul stat membru al Uniunii Europene care a ratificat Acordul de Asociere Uniunea Europeană – Ucraina, precum și Tratatul din 1997 cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre Romȃnia și Ucraina, Parlamentul Romȃniei urmărește cu ȋngrijorare Legea Educației 3419-D recent adoptată ȋn Rada Supremă.

Prin Legea Educației 3419-D se limitează drastic dreptul la educație ȋn limba maternă pentru comunitatea autohtonă formată din 400.000 de romȃni din Ucraina.

”Miercuri s-a constituit o delegație formată din 19 parlamentari, senatori și deputați, care se vor deplasa ȋn Ucraina pentru a iniția un dialog politic cu autoritățile ucrainene competente, ȋn scopul soluționării conform standardelor europene a situației menționate” – informează secretarul Camerei Deputaților, sătmăreanca Ioana Bran.

Tags: condamnare  lege  educatie  ucraina  
1569 vizite
Distribuie pe