Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
La propunerea lui Adrian Cozma, Consiliul Judeţean Satu Mare va adopta o hotărâre de unire (simbolică) cu Basarabia
Florin Răchitan  - Joi, 29 Martie 2018

Inspirându-se din gesturile similare ale judeţelor vecine, consilierul judeţean Adrian Cozma a făcut o propunere inedită la şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Satu Mare.

Reamintind că în urmă cu două zile am sărbătorit centenarul Unirii Basarabiei cu România, ce a constituit primul pas în făurirea României Mari, tânărul consilier a propus adoptarea unei hotărâri prin care judeţul Satu Mare să-şi exprime, simbolic, sprijinul pentru o eventuală reunificare cu actuala Republica Moldova.

„În aceste zile s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. E un moment simbolic, dar și important în istoria noastră. Astazi, cred că sunt create condițiile pentru a susține o rezoluție în sprijinul demersului de reunificare.

Sigur că Unirea nu se va face astăzi, dar cred că e de datoria noastră să ne manifestăm sprijinul și să informăm cetățenii despre ceea ce a însemnat momentul unirii.

Istoria ne arată foarte clar că suntem același popor, același neam. Cred că putem să exprimăm direct și clar un mesaj care să arate ce susținem. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași istorie și cred că pentru a face pași concreti în realizarea acestui deziderat este nevoie de o manifestare activă” – a declarat Adrian Cozma.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, a anunţat că se va pregăti un proiect de hotărâre în acest sens pentru următoarea şedinţă, reamintind, totodată, că autorităţile locale şi judeţene colaborează activ de mai mulţi ani cu instituţiile similare din Republica Moldova, cel mai la îndemână exemplu fiind sprijinul acordat de societatea Apaserv pentru modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din raionul Cahul.

Tags: unire  basarabia  adrian cozma  
3102 vizite
Distribuie pe