Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PSD se pregătește să intre în conducerea orașului și județului Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Mai 2018

La jumătate de mandat, se pregătesc mișcări de-a dreptul șocante în politica sătmăreană.

Speculațiile din ultimele luni s-au dovedit a fi parțial adevărate, în sensul că PSD a purtat negocieri secrete cu UDMR pentru a realiza și la nivel local o alianță asemănătoare celei care funcționează între cele două partide la nivel național.

Din câte se pare, UDMR este dispus să ofere PSD-ului unul dintre cele două posturi de vicepreședinți ai Consiliului Județean și ambele posturi de viceprimari ai municipiului Satu Mare.

Cel puțin așa s-ar fi înțeles delegații celor două partide care au negociat în secret în ultimele luni, însă acest rezultat a fost confirmat doar de conducerea PSD, în timp ce din partea UDMR oricine se poate aștepta încă la surprize.

De exemplu, nu e deloc sigur că ambii viceprimari liberali vor fi ”zburați” din conducerea municipiului Satu Mare, unul dintre ei, Adrian Albu, fiind foarte sigur pe poziția sa, dacă ne luăm după declarațiile sale publice din ultima vreme.

De asemenea, deși inițial a fost vorba că negocierile s-ar purta în tandem și cu ALDE, se pare că partidul mai mic de guvernare a fost ”uitat” acum din schemă, dar încă nu e deloc sigur că nu va sări ca iepurele din jobenul magicianului.

În orice caz, deocamdată se cunosc doar numele PSD-iștilor care și-au exprimat dorința de a ocupa vreun post de viceprimar sau vicepreședinte, vineri expirând termenul până la care aceștia au avut posibilitatea să-și anunțe candidaturile.

Astfel, pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean au intrat în cursă Rodica Maxi și Niculae Avorniciții, precum și tânărul avocat Ciprian Ardelean.

Pentru posturile de viceprimari e înghesuială mai mare, înscriindu-se pe listă Manuela Rogoz, Mariana Sălăjan, Eniko Glodean, Octavian Ardelean și Ciprian Crăciun.

Următorul pas este ca la ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Satu Mare, care va avea loc săptămâna viitoare, să fie alese, prin vot secret, două nume pentru posturile de viceprimari, respectiv un nume pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean, iar acestea urmează să fie prezentate, pentru aprobare, și în Consiliul Executiv Național al PSD, după care vor urma negocierile efective cu UDMR.

Dacă iese scenariul propus de UDMR, Satu Mare ar putea deveni cel mai ciudat județ al României, din punct de vedere politic, cu ciolanul împărțit între toate partidele care la nivel național se porcăie toată ziua la televizor.

Despre dedesubturile afacerii, despre taberele care luptă în PSD pentru a se băga slugi la grofi și despre eventualele consecințe, inclusiv ”reabilitarea” încă de vreo două ori, din banii fraerilor contribuabililor, a Drumului Careiului, chiar dacă nu are nici o groapă, vom avea ocazia să scriem destul în perioada următoare ;))

Tags: negocieri  viceprimari  udmr  psd  
2376 vizite
Distribuie pe
Mihai
Manuela Rogoz viceprimar?? Hai ca sunteti comici.
2018-05-06 12:07:06