Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2024
Luni, 26 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Ioana Bran la Reuniunea Consiliului pentru Tineret de la Bruxelles
Ministerul Tineretului şi Sportului  - Marti, 22 Mai 2018

La sediul Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles a avut loc marţi reuniunea consiliului pentru tineret cu participarea miniștrilor de resort din statele membre UE.

Președinția Consiliului, deținută actualmente de Bulgaria, i-a invitat pe miniștri să discute despre principalele priorități pentru viitoarea cooperare la nivelul UE în domeniul tineretului.

România a fost reprezentată de o delegație condusă de ministrul Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, care a luat cuvântul în plenul Consiliului și a subliniat importanța dezvoltării politicilor pentru tineret. Strategiile noi de comunicare pentru tineri, integrarea acestora în societate, dialogul structurat sau stabilirea viitoarelor priorități au fost printre temele discutate la Bruxelles.

„Mulțumesc Președinției Bulgare pentru această oportunitate de a discuta prioritățile de lucru la baza cărora trebuie să se regăsească interesele, aspirațiile și nevoile exprimate de tinerii din întreaga Uniune Europeană. Considerăm că dialogul structurat trebuie să reprezinte fundamentul noii strategii europene de tineret, prin intermediul unui proces consultativ care să implice un număr cât mai mare de tineri din toate mediile.

În România, aproximativ 3.000 de tineri au fost consultați de către Grupul Național de Lucru, vocea lor făcându-se auzită inclusiv definirea temelor de cooperare la nivel european. În ceea ce privește prioritățile, accentuăm importanța alinierii dintre noua strategie europeană de tineret și viitorul program Erasmus+, pentru o finanțare adecvată a inițiativelor și proiectelor din domeniul nostru de acțiune.

În al doilea rând, este vitală asigurarea accesului tinerilor la aceste programe, cu precădere pentru cei ce provin din medii dezavantajate. Accesul la oportunități pentru grupurile vulnerabile reprezintă una dintre temele de interes ale României, pe care intenționăm să o abordăm inclusiv pe durata viitoarei noastre Președinții a Consiliului UE.

Nu în ultimul rând, este prioritară înființarea și dezvoltarea centrelor de tineret în cât mai multe comunități. Pentru eficientizarea implementării viitoarelor politici europene de tineret, România apreciază oportună introducerea unui indicator referitor la numărul de beneficiari tineri în cadrul tuturor programelor Uniunii Europene, dar și crearea unor indicatori de referință pentru ocuparea forței de muncă şi a protecției sociale a tinerilor. Integrarea pe piața muncii și combaterea șomajului trebuie să fie menținute pe lista priorităților de lucru relevante pentru viitorul tinerilor europeni. România, pe durata Președinției Consiliului UE, va avea în vedere aceste importante teme de lucru” - a spus Ioana Bran în intervenția sa.

Tags: reuniune  tineret  bruxelles  ioana bran  
1281 vizite
Distribuie pe