Locale Altele
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Mie, 27 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Ioana Bran la Grand Prix-ul de Echitație de la Herneacova
Ministerul Tineretului și Sportului  - Luni, 4 Iunie 2018

Domeniul sportiv de la Herneacova, din județul Timiș, a găzduit în ultimele două săptămâni una dintre cele mai importante și mai spectaculoase competiții de echitație din România, concursul național de sărituri peste obstacole.

La invitația Federației Ecvestre Române, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, ministru al Tineretului și Sportului, a asistat duminică la ultima zi de întreceri, cu 3 competiții care au culminat cu Grand Prix-ul de sărituri peste obstacole.

Dincolo de partea competițională, ministrul a vizitat și partea mai puțin văzută, din spatele terenului de concurs și a discutat cu cei a căror muncă nu este foarte vizibilă, dar este esențială.

Sportivii și caii lor au nevoie de o adevărată echipă pentru a putea fi competitivi. De la potcovarul cu atelierul său mobil, care se deplasează unde este nevoie, la cei care se ocupă de curățarea și cosmetizarea cailor, de la nutriționist până la medicul veterinar, toți aceștia formează, în spatele arenei, o imagine fascinantă și mai puțin știută a acestui sport. Care este și foarte costisitor, un cal având nevoie și de echipament specific, de boxe spațioase, de dușuri sau chiar de spații de uscat și încălzit.

„A fost o experiență foarte interesantă. În primul rând vreau să-i felcit pe cei de la federație pentru eforturile pe care le fac pentru dezvoltarea acestui sport și pentru priceperea cu care reușesc să găsească și alte surse de finanțare, în afara fondurilor pe care le alocă MTS.

De asemenea, am descoperit aici o bază foarte bine dotată, am înțeles că este cea mai mare și mai modernă din România și chiar din Balcani și vreau să-i felicit și pe cei care au fost gazdele acestui concurs pentru condițiile optime pe care le oferă. Sportivii și caii lor au oferit un spectacol impresionant și emoționant, mai ales când vezi copii de 11 - 12 ani sau tineri de 16-17 ani cât de bine stăpânesc un cal și cu cât talent reușesc să îl încalece.

Sper ca acest sport să se dezvolte din ce în ce mai mult și îi invit cu căldură pe cei care nu au fost încă spectatori la un asemenea concurs să meargă și să asiste, pentru că vor rămâne impresionați” - a spus ministrul Ioana Bran.

Tags: grand  prix  echitatie  herneacova  
1104 vizite
Distribuie pe