Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii tășnădeni au trecut peste capul propriului lider local și îl susțin pe Adrian Cozma
Florin Răchitan  - Joi, 14 Iunie 2018

Situația se îngroașă și capătă accente de-a dreptul comice în cazul tânărului consilier județean Adrian Cozma, propus spre excludere din Partidul Național Liberal de către conducerea județeană a acestei formațiuni politice.

După ce mai multe organizații locale ale partidului, cele mai importante din județul Satu Mare, și-au anunțat sprijinul pentru tânărul consilier, declanșând o revoltă pe față împotriva conducerii județene a partidului, miercuri a fost rândul liberalilor din Tășnad să ia atitudine.

De la bun început a fost clar că președintele organizației locale a PNL, Grieb Csaba - primarul care până acum s-a remarcat doar prin ”delegații” foarte costisitoare în străinătate, inclusiv în China - va refuza ”să se pună rău” cu șefii de la județ, pentru a nu afecta nici parteneriatul sensibil cu UDMR la nivel local.

Lașitatea primarului nu i-a împiedicat însă pe membrii Biroului Politic Local al PNL Tășnad să convoace o ședință ordinară, conform statutului, și să voteze în unanimitate o declarație prin care își anunță sprijinul pentru Adrian Cozma.

Publicăm integral textul comunicatului de presă transmis de PNL Tășnad:

Biroul Permanent Local Tășnad s-a întrunit în ședința ordinară, în data de 13 iunie, pentru a discuta situația consilierului județean Adrian Cozma, respectiv decizia BPJ de excludere a acestuia din PNL.

Am considerat ca este necesară întrunirea BPL Tãsnad, pentru a lua o poziție fermă față de această problemă, care, din punctul nostru de vedere, dacă s-ar materializa prin excluderea colegului nostru Adrian Cozma, ar reprezenta o mare problemă pentru credibilitatea și viitorul PNL la Satu Mare.

Decizia va fi supusă la vot în cadrul Comitetului Director Județean, din data de 15.06.2018.

În cadrul ședinței, cu unanimitate de voturi, s-a decis că BPL Tășnad va vota împotriva deciziei BPJ de excludere a consilierului județean Adrian Cozma din PNL.

Membrii organizației Tășnad consideră decizia luată în cadrul BPJ ca fiind nefondată și nestatutară, ba mai mult este o greșeală pentru PNL să excludă din partid cea mai importantă voce, respectiv cel mai activ consilier județean.

Privim cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în PNL Satu Mare și considerăm că aceste derapaje trebuie urgent stopate. Ne alăturăm ideii lansate de mai multe organizații locale PNL din județul Satu Mare că este nevoie de intervenția urgentă a conducerii centrale pentru rezolvarea problemelor din PNL Satu Mare.

Apreciem că toate acțiunile publice și intervențiile din Consiliul Județean Satu Mare ale consilierului județean Adrian Cozma au fost întemeiate și au respectat angajamentele fată de sătmăreni și principiile PNL.

LATER EDIT: Primarul Grieb Csaba face precizarea că şedinţa BPL al PNL Tăşnad a fost convocată fără ca el să fie consultat, după ce anunţase că pleacă în delegaţie la Bucureşti. Drept urmare ne cerem scuze pentru cuvântul "laş" prin care i-am descris atitudinea. 

Tags: sustinere  tasnad  adrian cozma  
2109 vizite
Distribuie pe
Tiberiu Smid
Frumos din partea consilierilor local, sa sustina voturile pentru d-l Cozma!!!
2018-06-14 11:43:30