Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Adrian Cozma despre situația școlilor din Satu Mare: ”Educația trebuie să fie pe primul loc”!
Florin Răchitan  - Marti, 4 Septembrie 2018

La sfârșitul săptămânii trecute au iscat vâlvă ”criticile” primarului Kereskenyi Gabor cu privire la activitatea a ”7 sau 8 directori de școli” din municipiul Satu Mare, care ”nu fac față”.

Cei care nu s-au născut ieri pe această lume știu că asemenea critici pot să fie amenințări voalate ce indică ”necesitatea” schimbării unora dintre directorii de școli, mai ales în contextul negocierilor politice care tocmai se desfășoară în culise.

Ca o reacție la aceste declarații, consilierul județean Adrian Cozma reamintește că și Primăria are anumite obligații în acest domeniu, care nu se limitează doar la arătatul cu degetul spre directorii care au îndrăznit să ceară fonduri pentru achiziția de stingătoare de incendiu.

”Primăria Satu Mare ar trebui să vină în fața cetățenilor cu o situație completă a unităților școlare. Trebuie analizate dificultățile și problemele cu care se confruntă managerii de școli și venit cu propuneri de sprijin concret.

Nu avem o situație la zi cu starea de sănătate a clădirilor din incinta școlilor, nu știm care e situația privind siguranța copiilor (care sunt monitorizate video, care au pază permanentă) și nu au fost date publicității rapoartele de activitate ale managerilor pentru a înțelege cât mai bine fenomenul. Suntem la început de an școlar. Problemele trebuie dezbătute la început de an, nu la început de an școlar.

Sper ca Primăria Satu Mare să vină cu un program multianual, care să cuprindă lista de investiții și lista de dotări necesare pentru toate școlile și cu un program clar de implementare a proiectelor.

În educație nu vorbim de cheltuieli, vorbim de investiții pe termen lung” – subliniază Adrian Cozma.

Tags: situatie  scoli  adrian cozma  
736 vizite
Distribuie pe