Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Ministrul Ioana Bran a plantat brăduți în Pădurea Olimpică
Ministerul Tineretului și Sportului  - Vineri, 16 Noiembrie 2018

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a organizat vineri evenimentul Pădurea Olimpică, prin care 100 de medaliați olimpici ai României s-au adunat în parcul interior de la Muzeul Satului din București și au plantat împreună 100 de puieți de brad.

Astfel, a fost marcat simbolic Centenarul, iar foștii mari sportivi s-au împărțit pe zone diferite ale parcului, pe ramuri sportive, unde copiii, mici sportivi, i-au ajutat să planteze brăduții.

Președintele Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi i-au avut ca oaspeți pe ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, pe Octavian Morariu, membru CIO pentru România, pe George Visacki, din Comitetul Executiv al EOC și evident, gazda Paula Popoiu, directorul Muzeului Satului.

După ce medaliații olimpici și oficialitățile au terminat plantarea celor 100 de brazi, aceștia s-au reunit simbolic pe platoul din incinta muzeului, pentru efectuarea unei poze de grup care să rămână o frumoasă amintire pentru toți participanții la acest eveniment. Care apoi au mai rămas să depene amintiri și să se bucure de revederea după ani și ani.

„Tricolorul României şi Imnul Naţional sunt două simboluri care se regăsesc în sufletul fiecăruia dintre cei prezenţi aici. Sunt lucruri care ne emoţionează şi ne dau fiori. Felicit Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru că a adunat astăzi aici un Tezaur Naţional. Pentru că dacă ne gândim la toate medaliile de aur, argint şi bronz pe care dumneavoastră le-aţi adus în ţară putem spune că avem aici un Tezaur Naţional. De asemenea, sunt prezenţi la acest eveniment şi aceşti tineri care cu siguranţă îşi găsesc în dumneavoastră un model, un mentor, un om de urmat. Să sperăm că peste 2, 5, 10 ani aceşti tineri vor creşte la fel ca aceşti brazi plantaţi azi de medaliaţii olimpici. Vă mulţumim tuturor pentru că aţi urcat România pe cele mai înalte podiumuri şi aţi făcut-o cunoscută şi respectată peste hotare" - le-a transmis Ioana Bran, în discursul său, celor prezenți la eveniment.

Tags: plantare  padure  olimpica  ioana bran  
1084 vizite
Distribuie pe