Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Romeo Nicoară despre ”taxa pe lăcomie” anunțată de Guvern: ”România nu e guvernată, este jupuită”!
Cabinet Parlamentar Romeo Nicoară  - Miercuri, 19 Decembrie 2018

Ca o reacție la măsurile fiscale anunțate de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, printre care se numără și așa-numita ”taxă pe lăcomie”, ce urmează să fie plătită de bănci, deputatul PNL de Satu Mare, Romeo Nicoară, a făcut în plenul Parlamentului o declarație politică, pe care o publicăm integral:

Lăcomia guvernării PSD-ALDE: România nu e guvernată, este jupuită!

România nu este guvernată. România a ajuns în aceste zile doar o țară mulsă la propriu de toată vitalitatea și resursele ei.

Orice firmă sau orice persoană care produce ceva devine ținta lăcomiei pesediste. Nu este neapărat ceva personal împotriva cuiva, este pur și simplu un sistem de gândire feudal, cel în care populația devine prizoniera unor baroni.

Ieri, ministrul de Finanțe a venit în fața națiunii să acuze în stânga și în dreapta, așa-zisa “lăcomie” a firmelor. El i-a urmat președintelui său de partid, domnul Dragnea, care, cu încă o zi înainte, a declarat drept inamic al nației pe aproape oricine în afară de colegii săi de partid. Acești domni ar spune orice ca să ascundă adevărata lăcomie: Lăcomia lor, aceea care stă în fruntea țării, acea lăcomie care privește bugetul și finanțele țării drept un sac nesecat pentru distracția electorală a PSD+ALDE.

Măsurile anunțate de liderii PSD, fardate și mascate într-un patriotism de cârciumă, sunt doar o formă de a deturna într-o aventură electorală dezvoltarea României, banii de dezvoltare ai firmelor și ai oamenilor. PSD+ALDE doresc să își asigure finanțarea pentru promisiuni și chermeze electorale cu care să încerce să câștige alegerile europene și prezidențiale din 2019.

Nu există nimic sfânt sau măcar uman în ceea ce fac. Absolut toate taxele și presiunile puse pe economie, pe firmele din energie, comunicații sau pe bănci vor ajunge să coste tot oamenii simpli. Ele se vor regăsi în prețuri și vor fi plătite tot de cetățenii simpli. Guvernanții fac un spectacol ieftin în care atacă mediul privat, dar cel taxat, în final, este tot românul de rând.

Mai tragic este că PSD+ALDE au distrus bugetul în asemenea măsură încât, probabil, nu au nici banii pentru a susține pomenile electorale deja adoptate. Pentru a plăti pensiile și salariile, au luat bani de peste tot de unde au putut. Au împrumutat de mai multe ori România pe dobânzi mari și lasă în urmă doar datorii peste datorii.

PSD+ALDE nu vor să guverneze pentru nivelul de trai sau viitorul Românilor. Toată lăcomia lor se reduce la a-și asigura puterea, privilegiile și interesele personale. Până și așa-zisul Fond de Investiții anunțat ieri este tot doar o pușculiță de partid. Banii sunt doar vânturați prin fața oamenilor, dar prioritatea este satisfacerea lăcomiei de partid.

Trăim o guvernare a iresponsabililor. Oficialii PSD+ALDE se ascund în permanență după fantomele unor dușmani închipuiți. Deși guvernarea este un rateu glorios, tot timpul altcineva este de vină.

Nu este exclus ca în curând să ne lovească recesiunea, iar PSD+ALDE să se comporte ca și cum ar fi în opoziție, acuzând la grămadă UE, companiile, ONGurile, pe Soros sau pe Președinte.

Adevărul este că suntem la nici două săptămâni de 2019, iar puterea nu știe pe unde să scoată cămașa. Nu are buget, nu știe ce taxe să mai pună și de unde să mai dea bani baronilor.

Lăcomia este, astăzi, politica de stat a unui guvern anti-românesc și anti-european.

Tags: declaratie  politica  romeo nicoara  
944 vizite
Distribuie pe