Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
PSD despre PNL și UDMR: ”Știu doar să se plângă, dar le place să taie panglicile proiectelor guvernamentale”!
Florin Răchitan  - Sambata, 23 Februarie 2019

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu colegii ei reprezentanți în Parlamentul și Guvernul României, președintele Organizației Județene Satu Mare a Partidului Social Democrat, Aurelia Fedorca, a făcut câteva observații referitoare la atitudinea adoptată de liberalii din conducerile județului și municipiului Satu Mare, acuzându-i de ipocrizie, în condițiile în care țin isonul grofilor la criticile aduse guvernului, dar le place foarte tare să taie panglici la proiectele cu investiții guvernamentale inițiate încă de fosta conducere a județului.

 „Nu am văzut vreodată mai multă ipocrizie, populism ieftin și incompetență! Pe acești domni i-am văzut în conferințe de presă plângându-se că au bugete mici, că Guvernul nu le dă suficienți bani, dar le place enorm să meargă să taie panglici la obiectivele de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE și ca urmare a proiectelor întocmite de vechea conducere a Consiliului Județean, care a adus prin PNDL 1 finanțare pentru 98 de proiecte, în valoare totală de 170 milioane euro – din care aproximativ 80 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor județene! Acești domni uită că datorită interesului acestui Guvern pot spune că au făcut ceva!

Uită că, anul trecut, în loc să-și facă un plan de investiții serios, și-au umflat salariile cât nu le-a fost rușine și acum cer bani de la Guvernul României ca să-și poată face proiecte! Uită că numai prin PNDL 2, program gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, au fost semnate contracte de finanțare pentru județul Satu Mare în valoare de 136 milioane de euro pentru nu mai puțin de 123 de proiecte, localizate în toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului, indiferent de culoarea politică a primarilor. De altfel, să nu uităm că prin PNDL 2, program gestionat de același Guvern PSD-ALDE, Consiliul Județean Satu Mare a obținut circa 40 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene” - a declarat Aurelia Fedorca.

Ea respinge, de asemenea, acuzațiile conform cărora fondurile guvernamentale ar fi fost împărțite pe criterii politice, prezentând o statistică ce relevă faptul că de investițiile prin programul PNDL beneficiază primăriile conduse de edili-șefi din diferite partide în următoarea configurație: UDMR - 42%, PNL 30%, PSD-ALDE - 28%.

Aurelia Fedorca le atrage atenția liberalilor și udemeriștilor din funcții de conducere că în fișa posturilor lor sunt stabilite și niște obligații pe care le au față de cetățeni, altfel se întreabă care e rolul lor în administrația publică? Că la umflat salariile proprii și la majorat taxele locale au fost printre primii, chiar la nivel național!

 „La fel, Primăria Satu Mare condusă de UDMR-PNL beneficiază de cele mai mari finanțări de la Guvern de 29 de ani încoace: 18 milioane de euro prin PNDL 2 pentru al treilea pod peste Someș, 80 de milioane de euro pentru finanțarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Tot prin PNDL 2 au fost alocate fonduri importante municipiului Carei, orașului Livada și multor comune conduse de primari UDMR sau PNL.

Și atunci cât de ipocrit poți să fii când spui că Guvernul nu alocă bani suficienți comunităților locale sau îi alocă pe criterii politice și mai vii să susții că din cauza Guvernului nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru al treilea pod ???

Guvernul nu este vinovat pentru că o întreagă Primărie nu este capabilă să gestioneze un proiect așteptat de 29 de ani de sătmăreni. Singurii responsabili sunt conducătorii Primăriei, care preferă să critice pe alții pentru nerealizările lor.

În calitate de primar, eu personal m-am luptat să atrag fonduri importante din toate sursele posibile și pot să afirm că principalii responsabili sunt chiar primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții… Oricine știe să conducă o primărie stând cu mâna întinsă și plângând de pe margine.

Este trist că am ajuns în această zonă, puțin spus de neprofesionalism. Dar las" că se apropie decontul, iar alegerile următoare vor arăta valoarea fiecăruia” - a încheiat Aurelia Fedorca.

Tags: psd  critica  pnl  udmr  aurelia fedorca  
985 vizite
Distribuie pe