Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Roca: ”Fonduri pentru panouri fotovoltaice și programul Rabla pentru electrocasnice”
Florin Răchitan  - Sambata, 23 Februarie 2019

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, sătmăreanul Radu Roca, a expus pe scurt, în conferința de presă de sâmbătă a PSD, cele mai importante programe de finanțare pe care Ministerul Mediului le derulează în acest an.

Cel mai important este programul de instalare a panourilor fotovoltaice acasă cu bani de la stat,  prin care 30.000 de persoane fizice pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaice.  Înscrierea în program a început în 25 ianuarie, iar doritorii se mai pot înscrie până la 1 martie.

Un al doilea program important - Programul Rabla pentru electrocasnice le oferă românilor care vor să scape de electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie, posibilitatea să le dea la schimb, la cumpărarea unora noi, pe vouchere de câte 200, 300 sau 400 de lei, după caz. Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se pot înscrie, începând de azi, în programul Rabla pentru electrocasnice. Doritorii se pot înscrie online pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro  

Nu în ultimul rând, Ministerul Mediului a lansat un amplu program de finanțare pentru Consiliile Județene, în valoare de 25 milioane lei, care vizează educația și conștientizarea cetățenilor  privind gestionarea si colectarea deșeurilor.  

Tags: panouri  fotovoltaice  radu roca  
1259 vizite
Distribuie pe
Beatman
„Perioada de inscriere inactiva. Reveniti dupa deschiderea sesiunii de inscriere.”
2019-02-26 08:50:39