Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aurelia Fedorca, mesaj pentru Kereskenyi Gabor: ”Prietene, du-te și fă-ți temele”!
Florin Răchitan  - Sambata, 23 Februarie 2019

Reacționând la vaietele primarului Kereskenyi Gabor, ce țin deja de aproape trei ani, despre cum este municipiul Satu Mare nedreptățit la alocările bugetare și cum crede el că descentralizarea înseamnă doar să dea Guvernul mai mulți bani și... cam atât, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a ieșit la contra-atac, pentru prima oară în acest mandat.

Domnia sa i-a amintit colegului său edil-șef că, prin finanțarea șoselei de centură și a celui de-al treilea pod peste Someș, municipiul Satu Mare tocmai beneficiază de cele mai mari investiții guvernamentale din ultimii 30 de ani, iar aia nu e vina Guvernului că grofii nu-s în stare să alcătuiască documentația de bază pentru o licitație.

,,Grija ta primordială este, în momentul în care te pregătești să scoți o documentație la licitație, să te uiți un pic ce e în piață, ce s-a modificat la prețuri, la salarii, îi pui pe specialiștii care ți-au făcut documentația să facă și modificările de rigoare  și apoi te pregătești de achiziție publică. Varianta clară, legală, este ca tu, autoritate publică, să te pui lângă contractul ăla de finanțare, dar nu să scoți necredibil niște documentații. Dacă le-ai scos necredibile, rezultatul este că nu vine niciun agent economic să se uite spre tine, pentru că n-a venit să-și aducă bani de acasă” - a declarat Aurelia Fedorca.

Liderul PSD Satu Mare îl acuză pe edilul-șef al Sătmarului că nu își face temele, iar mai apoi organizează conferințe de presă în care încearcă să dea vina pe Guvern.

,,Prietene, du-te și fă-ți temele! Ai sfeclit-o, ai sfeclit-o, dar nu mai face și conferințe de presă ca să vii să arăți cu degetul spre cine? Ok, s-a întâmplat, dacă nu te-ai trezit la un moment dat, dar nu te mai tot duce să arăți vinovații, că până la urmă pentru județul ăsta Satu Mare s-au dat bani pentru pod, ți-a dat Guvernul României, vrei sau nu vrei să crezi, 18 milioane de euro, poate îți mai trebuie, dar pune și tu de la tine, că și tu ai buget în primăria asta” - a completat președintele PSD Satu Mare.

Tags: mesaj  primar  kereskenyi  fedorca  
1298 vizite
Distribuie pe
sm_noname
Din pacate doamna Fedorca nu face nici o mentiune de faptul ca Guvenul fara nici o dezbatere publica anteriora prin OUG.114/28.12.2018, publicat in MO din 29.12.2018, a modificat salariul minim pe economie de la 2.080 (despre care se stia din timp) la 3.000 lei pentru firmele care activeaza in domeniul constructiilor cu intrare in vigoare din 01.01.2019, adica o majorare de 44,23% a costurilor.
In acest caz, de unde sa discutam de predictibilitate si bugete pentru aceste firme?
2019-02-24 12:13:41