Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Centre comunitare pentru tineri, programe educaționale și bani pentru incubatoare de afaceri, prin Legea Tineretului promovată de Ioana Bran
Florin Răchitan  - Marti, 5 Martie 2019

Cel mai important proiect de lege pentru tineri, inițiat și susținut de deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, în mandatul ei de ministru al Tineretului și Sportului, a primit marți aviz favorabil în Comisia Buget-Finanțe-Bănci a Camerei Deputaților, după ce la sfârșitul anului trecut a fost adoptat și de Senat.

Domeniul era insuficient reglementat, legislația în domeniu era veche și se impunea o corelare a tuturor prevederilor din domeniu într-o lege nouă, unitară și modernă.

Prin această lege se reglementează cadrul juridic necesar pentru implementarea politicilor de tineret, a dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, precum și susținerea implicării tinerilor în viața societății și dezvoltarea infrastructurii pentru tineret.

O secțiune este dedicată înființării Centrelor comunitare de tineret, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare. Autoritățile centrale și locale vor sprijini activitatea de tineret cu resurse materiale, financiare și informaționale, astfel că la nivel național, județean și local vor fi create spații speciale pentru activități de tineret, informare, consiliere, îndrumare și învățare non-formală.

Tinerii vor avea acces gratuit la programe de educație civică și juridică. De asemenea, vor avea acces gratuit la proiecte și programe care au drept scop formarea unor abilități practice de viață, inclusiv la stagii de practică în instituțiile publice.

Legea mai stabilește o serie de facilități pentru inițiativele antreprenoriale ale tinerilor, inclusiv faptul că incubatoarele de afaceri vor fi sprijinite de stat.

Legea tineretului este o lege a egalității de șanse. Tinerii vor fi consultați în luarea deciziilor care-i privesc și vor fi protejați față de orice formă de discriminare.

”Am susținut acest proiect din toată inima! Comisia l-a avizat favorabil. Mai e puțin și vom ajunge în plen. Doamne-ajută!” – a anunțat Ioana Bran.

Tags: lege  tineret  ioana bran  
961 vizite
Distribuie pe