Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pro România vrea să devină principalul partid românesc la Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 8 Martie 2019

În cadrul unei conferințe de presă organizată după o ședință de analiză a organizațiilor județene din această regiune, coordonatorul organizației sătmărene a Partidului Pro România, deputatul Octavian Petric, și-a fixat un obiectiv ambițios: preluarea rolului de lider între formațiunile politice românești din Satu Mare.

Ședința de analiză și conferința de presă au fost organizate cu ocazia vizitei de lucru a secretarului general al Pro România, deputatul Ion Mocioalcă, și al fostului ministru al Apărării Naționale, senatorul Adrian Țuțuianu, ambii responsabili cu punerea pe picioare a organizațiilor din Transilvania.

În deschiderea conferinței, deputatul Octavian Petric a dăruit buchete de flori, cu ocazia Zilei Femeii, colegei sale din Maramureș, chestorul Viorica Marincaș, și colegelor noastre din presa locală, după care s-a trecut la subiecte ”serioase”.

Astfel, parlamentarul sătmărean a anunțat că s-au înființat deja nu mai puțin de 30 organizații locale Pro România în județul Satu Mare, iar săptămâna viitoare se pun bazele organizațiilor de femei și tineret.

Semnalele din teritoriu par a fi încurajatoare, el lăsând să se înțeleagă că mai mulți primari și consilieri PSD-iști, foști colegi ai săi de partid, ar dori să se alăture acestei construcții politice noi a fostului premier Victor Ponta, dar sunt blocați de restricțiile legislative și de natură financiară.

În traducere: legea spune că dacă un ales local trece în alt partid, își pierde automat funcția ori mandatul, ceea ce ar destabiliza grav unele administrații locale, astfel că cei vizați sunt nevoiți să aștepte finalul mandatelor lor pentru a putea face pasul decisiv. În plus, mulți primari sunt ”legați” de PSD în așteptarea finanțărilor accesate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și se tem că aceste finanțări ar fi puse în pericol dacă ei ar renunța la funcțiile lor.

În opinia fostului consilier județean Ciprian Ardelean, care și-a pierdut mandatul tocmai în urma unei asemenea mișcări, e doar o chestiune de timp până ce mulți alți foști colegi li se vor alătura, deoarece ”s-au săturat de camarila lui Dragnea, iar noi reprezentăm alternativa”.

De alternativă a vorbit și senatorul Adrian Țuțuianu, care a prezentat pe scurt obiectivele pe termen mediu și lung ale partidului la nivel național: trimiterea a trei reprezentanți în Parlamentul European în urma alegerilor din 26 mai, clasarea pe un loc cât mai fruntaș posibil pe podiumul politic românesc, respectiv trimiterea candidatului propriu în turul II al alegerilor prezidențiale din această toamnă, pentru ca românii să nu fie nevoiți să aleagă între Iohannis și Dragnea.

Tags: obiective  pro romania  octavian petric  ciprian ardelean  
1336 vizite
Distribuie pe