Locale Altele
Marti, 9 August 2022
Marti, 9 Aug 2022
Ioana Bran despre Klaus Iohannis: ”Doar atât știe, să dezbine”!
Florin Răchitan  - Marti, 2 Aprilie 2019

Alături de colegii ei din Parlament, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a participat marți la ședința solemnă prilejuită de împlinirea a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea acestei alianțe, ocazie cu care a făcut câteva referiri la discursul președintelui Klaus Iohannis, cel care ar trebui să fie mediator între forțele politice și reprezentant al tuturor cetățenilor țării.

Publicăm integral declarația Ioanei Bran:

NATO este cea mai importantă, puternică și complexă alianță militară, iar faptul că România este membră a alianței este o garanție a faptului că suntem în siguranță.

Totodată, NATO este un garant al democrației și un spațiu al libertății, iar locul României este în această structură.

De trei ani, România alocă 2% din PIB pentru cheltuieli militare. De trei ani, aceste 2 procente înseamnă tot mai mult, o dată cu creșterea valorii PIB-ului țării noastre. De asemenea, România este un stat matur și implicat, iar sacrificiul soldaților noștri în teatrele de operație în care suntem prezenți printre aliați dovedește că suntem parteneri de încredere. Respect eroilor noștri!

În discursurile lor, atât premierul României, Viorica Dăncilă, cât și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au amintit și rolul important jucat de Adrian Năstase, primul-ministru al României în momentul aderării noastre la NATO. La finalul reuniunii, am adoptat o declarație comună prin care reiterăm respectul nostru pentru valorile NATO și faptul că vom continua să lucrăm pentru întărirea alianței.

Din păcate, președintele Klaus Iohannis a părut că ia parte la o dezbatere politică. Aflat în campanie electorală, acesta a rostit un discurs încărcat de atacuri politice. Iohannis doar atât știe: să dezbine!

Tags: aniversare  nato  ioana bran  
785 vizite
Distribuie pe