Locale Altele
Joi, 29 Iulie 2021
Joi, 29 Iul 2021
Programul PSD pentru Parlamentul European, prezentat de coordonatoarea campaniei județene, deputatul Ioana Bran
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Mai 2019

Deputatul Ioana Bran a fost prezentă la conferința de presă de vineri de la sediul PSD Satu Mare în calitate de coordonator al campaniei electorale la nivel de județ, astfel că a fost persoana potrivită să prezinte principalele puncte ale programului cu care formațiunea sa politică se prezintă duminică în fața alegătorilor:

1 - Nu mai acceptăm dublul standard!

Am inițiat și am introdus în dezbaterea Parlamentului proiectul legii care să sancționeze comercializarea alimentelor inferioare calitativ față de cele identice din alte țări europene.  Orice companie care va ignora obligația de a vinde în România aceleași produse ca oriunde în Europa riscă amenzi de până la 4% din cifra de afaceri. Echipa PSD se va bate în Parlamentul European pentru ca România să fie respectată, pentru ca românii să nu mai fie consideraţi cetăţeni de mâna a doua. Și românii merită alimente de calitate și medicamente la standarde înalte.

2 - Salariu minim unitar pentru multinaționale

Unul dintre angajamentele pentru care vom pleda cu hotărâre este introducerea unui salariu minim unitar pentru companiile multinaționale la nivelul întregii Uniuni Europene.În cei doi ani de guvernare am reușit să majorăm salariul minim brut, cu 66%, prin creșteri succesive care au adus și creșterea puterii de cumpărare. Suntem, prin urmare, determinați să promovăm în Parlamentul European politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea!

3 - Egalitate de șanse între fermierul român și cel străin

Egalitatea de șanse între fermierul român și cel străin este prioritatea echipei PSD la Bruxelles. Fermierii români se simt nedreptățiți în țara lor. Muncesc foarte mult și sunt umiliți de hypermarketuri care nu le acordă șansa de a-și expune marfa la raft. Uite așa, toate acele produse proaspete, naturale, românești, ajung la gunoi, iar fermierul român își duce traiul de pe o zi pe alta. Vom lupta și pentru majorarea subvențiilor pentru fermieri la nivelul țărilor din Vest.

4 - Atragere fonduri europene

Prin activitatea de la Bruxelles, PSD a reușit în ultimii ani să aducă în România de 4 ori mai multe fonduri europene decât guvernul Cioloș. Și nu ne vom opri aici, pentru că, spre deosebire de alții care votează împotriva țării lor, noi știm că România merită mai mult!

5 - Drepturi egale

Prioritatea echipei PSD la Bruxelles va fi să lupte pentru ca România să aibă drepturi egale cu țările din Vest și să intre în Schengen cu fruntea sus. România a intrat într-o Uniune, nu a intrat la stăpân.  Când vorbim, glasul României trebuie să fie egal cu cel al Germaniei, al Olandei sau cu cel al Franței. România este a șaptea țară ca mărime în Uniunea Europeană și are toate drepturile să nu mai fie o țară de desfacere ci o țară care stă la masa negocierilor și care își dă votul puternic în dosare grele pentru că reprezintă 20 de milioane de oameni. În acest context, vă reamintesc că la 11 decembrie, a fost aprobată Rezoluția Parlamentul European prin care se cere admiterea României și a Bulgariei în zona Schengen. Raportul a fost votat cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” și 38 de abțineri. 

6 - Am lucrat intens, alături de colegii mei, din primul moment al preluării guvernării. Îmi face plăcere să vă reamintesc câteva din multele legi la adoptarea cărora am participat direct și care au făcut și fac bine românilor.

 

  • Majorarea alocațiilor copiilor – 1 aprilie 2019. În România primesc alocație de stat 3.523.667 de copii. Valoarea alocațiilor de la 1 aprilie 2019: 300 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilități. 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional. 300 de lei și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

 

  • Programul gROwth. De acest program beneficiază copiii și tinerii de până la 18 ani. Practic, din ziua nașterii copilului, părinții sau ocrotitorii legali pot deschide un astfel de cont la trezoreria statului. Dacă depun anual o sumă de cel puțin 1200 lei, statul acordă o primă de 600 de lei pe an. Mai mult, dobânda anuală pentru banii din cont este de 3%. Copiii ocrotiți prin instituțiile specializate, publice sau private, vor beneficia de depunerea anuală de 1200 de lei prin grija Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Este un program bun, coerent și în deplin acord cu principiile echității sociale.

 

  • Investește în tine! Am votat pe 27 martie Legea pentru aprobarea OUG 50/2018 privind implementarea programului „Investește în tine”. Programul îi susține pe cei care învață, se perfecționează sau se specializează și sunt cuprinși în sistemul de învățământ din România. Statul român asigură acces la finanțare atât pentru tinerii cu vârsta între 16 ani și până la 26 aflați la studii, cât și pentru persoanele cu vârsta între 26 și 55 de ani care sunt cuprinse în sistemul de învățământ autorizat. Programul crește coeziunea socială, iar toate părțile implicate în derularea sa – cei care îl accesează, companiile, sistemul de învățământ și, nu în ultimul rând, statul au de câștigat.

7 - De asemenea, vreau să reamintesc pe scurt câteva dintre performanțele guvernării noastre:

Tags: program  electoral  psd  ioana bran  
776 vizite
Distribuie pe
daniel
Niste hoti mincinosi
2019-05-24 17:48:59