Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Mesajul de Ziua Eroilor al ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș
Cabinet Parlamentar Gabriel Leș  - Joi, 6 Iunie 2019

Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a participat joi la manifestările din București de cinstire a Zilei Eroilor, prilej cu care a transmis un mesaj de recunoștință pentru sacrificiul acestora.

Este o datorie de onoare pentru noi toți de a ne comemora eroii, cinstind faptele lor de vitejie și curaj și manifestând permanent recunoștință și respect deplin față de jertfa lor. 

Cinstirea memoriei eroilor căzuţi la datorie, a prizonierilor şi a victimelor conflagrațiilor care au încercat Națiunea Română exprimă dorinţa noastră de a împlini idealurile nobile pentru care ei au luptat.

Eroii neamului românesc și-au dat viața pentru a lăsa urmașilor – nouă, generațiile de astăzi, și celor care vor veni după noi, o țară liberă, independentă, o națiune suverană și mândră între cele ale lumii.

Păstrăm cu pioșenie în rugăciunile noastre pe toți eroii cunoscuți și necunoscuți, căzuţi în lupte de-a lungul istoriei în numele năzuințelor de libertate ale poporului nostru, pentru dreptate şi adevăr, pentru apărarea şi reîntregirea Patriei.

Cei care şi-au dat viaţa pentru aceste deziderate mărețe ne privesc din Ceruri şi ne îndrumă spre construirea unei lumi mai bune și mai sigure.

În această zi importantă pentru creștinătate, Ziua Înălțării Domnului, în care, prin datina creștină prăznuim Ziua Eroilor, suntem cu gândul și la militarii români care își servesc Patria departe de țară, în misiuni externe și în teatrele de operații. Le mulțumim pentru misiunile îndeplinite cu profesionalism și curaj, alături de aliați și parteneri, în numele Românie, pentru Pace și Libertate în lume. 

Suntem, de asemenea, aproape de militarii noștri care au fost răniți în misiunile din teatrele de operații ori pe timpul acțiunilor militare din țară și îi asigur pe ei, pe familiile lor și pe familiile eroilor căzuți, că le vom rămâne aproape și că vom fi alături de ei ori de câte ori vor avea nevoie. Niciun un efort nu poate fi prea mare și niciun obstacol nu poate fi de netrecut, pentru că Armata României a fost și va rămâne o familie unită.

În încheiere, aș dori să accentuez că iubirea de țară se dovedește și nu se declamă. Este lecția pe care am învățat-o de la fiecare dintre eroii căzuți sub faldurile drapelului de luptă tricolor.  În nicio altă zi deviza ”Neamul este etern prin cultul eroilor” nu poate fi mai actuală decât astăzi.

Dumnezeu să-i odihnească pe Eroii Națiunii și să binecuvânteze România!

Tags: mesaj  ziua  eroilor  gabriel les  
1016 vizite
Distribuie pe