Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii sătmăreni fac „curăţenie” în partid. Adică execuţii politice.
Florin Răchitan  - Miercuri, 24 Iulie 2019

Un ordin venit de sus, care prevede să se facă puţină „curăţenie” în partid după alegerile europarlamentare din luna mai, a dat ocazia perfectă conducerii judeţene sătmărene a Partidului Naţional Liberal să scape de „opoziţia internă”.

După ce nu le-a ieşit manevra cu excluderea din partid a rebelului Adrian Cozma, acum au început epurarea susţinătorilor acestuia în filialele locale. Iar prima victimă este liderul organizaţiei din Racşa, Ioan Şipoş, căruia i se „cocea” ceva de mai multă vreme.

Teoretic, liderii locali vizaţi pentru a fi schimbaţi din funcţii sunt cei care au obţinut rezultate slabe la alegerile europarlamentare, însă în cazul acesta e cam greu să se formuleze o astfel de justificare: PNL a obţinut aproape o treime din cele aproape 1.000 de voturi înregistrate la Racşa, o comună cunoscută ca fiind un fief tradiţional al PSD, astfel că rezultatul liberalilor poate fi considerat chiar istoric.

Cu toate acestea, fără să primească vreo înştiinţare oficială de la partid, Ioan Şipoş a aflat cu stupoare, dintr-o adresă trimisă de Prefectură, că a fost exclus din PNL şi, prin urmare, îşi pierde şi calitatea de consilier local la Racşa. Repetăm, fără vreo înştiinţare de la partid şi fără să fie convocat în faţa Comisiei de Etică sau măcar în vreo şedinţă în care să poată să-şi expună punctul de vedere.

În mod foarte convenabil conducerii judeţene a PNL, Ordinul Prefectului prin care se stabileşte excluderea lui Ioan Şipoş a fost semnat de subprefectul Altfatter Tamas în 12 iulie, când prefectul Darius Filip se afla în concediu de odihnă.

În aceeaşi zi, subprefectul a semnat în locul prefectului şi adresa prin care Ioan Şipoş a fost înştiinţat oficial despre această situaţie.

Ioan Şipoş este convins că a căzut victimă unei răzbunări politice, deoarece, la fel ca majoritatea liderilor locali ai PNL din judeţul Satu Mare, nu şi-a ascuns niciodată susţinerea pentru Adrian Cozma, amândoi provenind din vechiul PD-L, iar falia dintre cele două tabere componente ale actualului PNL se vede cu ochiul liber chiar şi în zilele noastre.

El spune că ar fi fost acuzat de „fraternizare cu PSD”, ceea ce-i provoacă hohote de râs: „Cei care făcuseră USL-ul împreună cu pesediştii mă acuză pe mine că aş fi fraternizat cu ei”! :))))

Ioan Şipoş anunţă că a contestat deja în instanţă decizia de excludere a sa din PNL, astfel că urmează un proces din care anticipăm că actuala conducere judeţeană a partidului nu va ieşi tare bine. De asemenea, anticipăm că urmează şi alte asemenea „Ordine ale Prefectului” semnate în perioade în care prefectul se va afla în concediu. Se pot face deja pariuri despre cine va fi următorul vizat ;))

 

Tags: sipos  racsa  pnl  
1703 vizite
Distribuie pe