Locale Altele
Marti, 3 Octombrie 2023
Marti, 3 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran, apel către Diaspora să se înregistreze pentru vot
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Vineri, 30 August 2019

Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, după 33 de zile de funcționare a portalului www.votstrainatate.ro , numărul cetățenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este "dezamăgitor de mic", în condițiile în care mai sunt doar 13 zile pentru înscriere.

Până acum au fost înregistrate aproximativ 30.000 de solicitări (14.266 alegători în străinătate la secții de votare și 14.851 alegători în străinătate prin corespondență).

În acest moment, anunță AEP, nu se poate justifica legal înființarea a sute de secții pentru sute de mii de oameni, așa cum s-a cerut la alegerile europarlamentare.

În acest context, deputatul PSD de Satu Mare face un apel către sătmărenii care trăiesc în străinătate să se înregistreze pe platforma online pentru a putea să voteze la viitoarele alegeri.

”Am văzut cu toții situația de la alegerile europarlamentare, când românii din Diaspora au stat la cozi interminabile pentru a vota. PSD a schimbat imediat legislația și a creat posibilitatea ca orice român să își poată exercita acest drept.

Din păcate, un număr foarte mic de români din afara țării s-au înregistrat. Democrația nu înseamnă doar să te manifești o dată la patru sau cinci ani, la secția de votare, ci să respecți legile zi de zi” – a declarat Ioana Bran. 

Tags: apel  diaspora  vot  ioana bran  
1173 vizite
Distribuie pe